maandag 4 maart 2024
spot_img

De Bangert helpt geld inzamelen voor Syrië

Groep 8 van de basisschool De Bangert is een actie gestart om geld in te zamelen voor de aardbevingsslachtoffers. “Omdat er hier twee kinderen op school zitten, die uit Syrië afkomstig zijn en die daar nog familie hebben, gaat de opbrengst van deze actie speciaal naar dat deel van het rampgebied.”

De opa van deze kinderen koopt van het ingezamelde geld de spullen die nodig zijn. Tenten en warme kleding, maar ook medicijnen of voedsel. “Zo weten we dat het precies op de juiste plek komt, bij mensen die het heel hard nodig hebben omdat ze nu niks hebben.”

Markt in de planning
De datum staat al vast, maar verder moeten er nog heel wat plannetjes worden uitgewerkt voordat de markt van start kan gaan. Op vrijdag 10 maart 2023 bent u van harte welkom bij de Bangertschool om van alles te beleven. De opbrengst gaat ook naar hetzelfde doel: de mensen in het aardbevingsgebied voorzien van hulp.

Divers en leuk
Ook al is de reden waarom er geld ingezameld wordt niet leuk maar noodzakelijk, dat betekent niet dat het geen leuke markt wordt. “ Juist wel! Juist als het leuk is komen er veel mensen, dan kunnen die spullen kopen en spelletjes doen en geld doneren of flessen inleveren. Dus we gaan er iets geweldigs van maken!” aldus de leerlingen van groep 8.

Groente en fruit
Tijdens de markt gaat er van alles gebeuren. Niets is nog zeker, want voorbereidingen zijn nog in volle gang. Overal wordt overleg gepleegd en één en ander moet natuurlijk ook kortgesloten worden met ouders of bedrijven. Marcelina ziet zichzelf wel fruit verkopen: “Maar groenten kan natuurlijk ook. Met mijn ouders ga ik dat nog verder bedenken. Misschien dat er wel een appelboer is die een kist appels wil doneren om te verkopen of zo?” Tim haakt daar meteen op in: “ Ik ken iemand die witlof kweekt, misschien dat we daar ook wel iets kunnen krijgen om te verkopen, zal ik dat vragen?” Inge weet nog een bekende die ‘in de bloemkolen’ zit. “ Eigenlijk wil ik iets gaan bakken, koekjes of cup cakes of zo, om te verkopen en dat het geld dan weer naar Syrië kan.” Plannen genoeg. Als juf Marjelle het een beetje coördineert dan wordt de markt ongetwijfeld een succes!

Opbrengst geschat
Hoeveel geld denken ze op te halen met deze actie? Dat blijkt een lastige vraag. “ Duizend euro, dan maak ik wel een sprongetje van geluk!’ zegt de één. “Misschien wordt het wel 10.000 euro,” zegt de ander enthousiast. “Dat is wel héél veel geld, ‘dan maken we een dansje!!” Als de opbrengst 500 euro blijkt te zijn, dan zijn ze ook al heel tevreden. “Elke euro telt, dus we hopen gewoon op zo veel mogelijk!”

Flessenactie groot succes
“We zijn in elk geval al een eind op weg met flessen inzamelen,” vertelt Tim. “Ik ga langs de deuren om statiegeld flessen op te halen, maar mensen mogen ook geld doneren natuurlijk. Of de flessen zelf naar de school brengen. Alle beetjes helpen en het gaat best hard. Op het podium staan inmiddels dozen en tassen vol!”

De Andijker helpt
Tijdens het interview met enkele leerlingen ontstaan steeds nieuwe ideeën. “Het aantal knikkers of paperclips raden dat in de pot zit en dat iedereen dan een briefje met zijn naam en telefoonnummer in een schoendoos doet en wie het dichtste bij het juiste aantal zit dat die dan iets wint? Dan kost het bijvoorbeeld 20 cent om een gokje te wagen, dat is niet veel, dus dan doet toch iedereen mee?” Als Andijker weten wij wat er dan tegen over kan staan: een taart van onze dorpsgenote Yune Beerling. Taart die bekend staat om zijn geweldige looks en superieure smaak! Enthousiast gaan de leerlingen alweer door met het volgende idee. Schrijf 10 maart alvast maar in uw agenda, het wordt dan heel gezellig op De Bangert en u komt toch ook even langs?

- Advertisment -spot_img

Meest gelezen laatste 7 dagen