woensdag 22 mei 2024
spot_img

De beleving van paardrijden bij de Ponyhoeve Andijk

“De Ponyhoeve geeft (vooral) kinderen de kans om in aanraking te komen met de –in mijn ogen- meest fantastische dieren, namelijk paarden en pony’s,” zo begint Chantal de Jong- van Doorn haar enthousiaste verhaal.
“Sinds mijn jongste jeugd heeft het ‘paardenvirus’ mij te pakken en ik ben er van overtuigd dat omgaan met paarden een positieve bijdrage levert aan de ontwikkeling van kinderen. Graag geef ik zo veel mogelijk mensen de kans kennis te maken met de belevenis die paardrijden heet.”

Lessen en verzorging
De Ponyhoeve is kleinschalig en biedt naast het rijden ook veel aandacht voor de verzorging van de dieren. Een les van een uur kost €10,00 en bestaat uit het verzorgen, op- en afzadelen en een half uur rijden. Belangrijk is dat de les leuk is voor de kinderen én voor de pony’s. Aandacht voor elkaar, een band opbouwen en respectvol met het dier omgaan. “Niets moet, maar ik zoek wel de uitdaging om steeds een stapje verder te gaan. Ook kinderen met (een beetje) angst of bijvoorbeeld ADHD zijn van harte welkom. Het tempo van de lessen kan door de kleinschaligheid makkelijk aangepast worden.”

Mijn lieve dieren
“De paarden en pony’s zijn het belangrijkst. De dieren zijn privébezit en hun welzijn en de juiste verzorging staan bij mij voorop. Pom is mijn trouwe ‘ouwe rot’ in het vak. Zij is al meer dan 20 jaar bij mij. Verder heb ik Wouter, Menno, Leonardo, Misty, Numir, Bo en Jolyn. Het witte paard Mr. Bojangles is een plaatje om te zien, maar wordt niet ingezet tijdens de lessen. De dieren zijn lief en erg braaf.” Chantal gaat verder: “Dat is iets anders dan gemakkelijk! Juist omdat het hier geen grote manege is, waar de dieren regelmatig hetzelfde rondje lopen, moet je duidelijk zijn in wat je van ze wilt. Anders nemen ze een loopje met jou!”


Lekker buiten op stap. Foto aangeleverd

Vele mogelijkheden
Er kan veel bij de Ponyhoeve. Van kinderlesjes (vanaf 4 jaar) op kleine brave pony’s tot kinderpartijtjes, van les in de buitenbak tot aan buitenritten. Voor beginners en (ver) gevorderden. “Zelfs een lesje waarbij gezwommen wordt met de paarden behoort tot de mogelijkheden. Natuurlijk kun je niet de eerste les meteen het bos in, volle galop en daarna te water! Alles op het juiste tempo. Paardrijden hoort een belevenis te zijn, op het juiste niveau.”

Info vindt u hier
Op de website kunt u alle informatie vinden over Chantal, haar ervaring en haar bedrijf. Ook vindt u daar schitterende foto’s van de pony’s tijdens de lessen.

Heeft u interesse neem dan contact op met Chantal van Doorn, Dijkweg 7, Andijk. Tel 06-49 77 05 34 of stuur een e-mail aan chantalvdoorn@hotmail.com.
Op Facebook is de Ponyhoeve ook te vinden. Neem eens een kijkje, of maak een afspraak en kom eens langs.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen