donderdag 18 april 2024
spot_img

De beste oplossing is voor iedereen anders

Westfriese Rekenmeester Wichard Steen en zijn team staan voor u klaar om u te helpen bij al uw administratie zaken, o.a. uw belastingaangifte. Sinds 2014 heeft Wichard Steen in Venhuizen een eigen kantoor opgestart. “Na een flinke tijd in loondienst te hebben gewerkt kwamen de kriebels om voor mijzelf te gaan beginnen. Gelukkig stond mijn toenmalige werkgever daar positief tegenover. In goed overleg heb ik mijn onderneming kunnen starten.”

In Venhuizen in de oude parochie kon hij een kantoorruimte in gebruik nemen. “In dat pand zitten meerdere ondernemers bij elkaar en de samenwerking is bijzonder goed te noemen. Altijd prettig als je als ondernemers elkaar weet te vinden en positief kunt bijdragen.”

Uitbreiding
Inmiddels is Wichard met zijn gezin verhuisd van Bovenkarspel naar Andijk. Het kantoor in Venhuizen draait goed. “Dus kijk je rond of er uitbreiding mogelijk is. Zo hoorde ik op een dag –tijdens de repetities met het popkoor Cantabilé- van het administratiekantoor AKA in Andijk, waar eigenaresse Ineke Bolle op zoek was naar iemand om de zaak aan over te dragen. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en heb contact met haar gezocht. Er was een professionele klik en vandaaruit zijn we tot zaken gekomen. Inmiddels is de overdracht rond en zal ik de klanten én het personeel van AKA per 1 januari 2021 overnemen.”

Wichard Steen neemt klanten en personeel van Ineke Bollen (AKA) over per 1-1-2021.

Oplossingen voor vragen
Iedereen in Nederland die belastingplichtig is staat in elk geval één keer per jaar voor de taak de belastingformulieren juist in te vullen. Dat blijkt voor vele mensen nog steeds een klus om tegenop te zien. Bij een gezin met een eigen huis en één werkgever valt het allemaal wel mee. Maar wat te denken van gescheiden gezinssituaties, meerdere huizen of panden in bezit, of een onderneming met meerdere BV’s? Of in nare situaties -als er (flinke) schulden zijn- en er deurwaarders aan te pas komen? Een belastingadviseur kan je helpen orde in die chaos te scheppen. Wichard: “Je belastingen door ons in laten vullen kost natuurlijk in eerste instantie geld. Maar daarmee kun je (veel) geld besparen. Dat geldt voor particulieren , maar zeker voor ondernemers.”

Praktijkvoorbeeld besparen
Natuurlijk is uw privé-informatie bij de Westfriese Rekenmeester veilig en in vertrouwde handen. “In zijn algemeenheid kan ik wel zeggen dat we veel mensen al flink wat geld bespaart hebben.” Wichard geeft een voorbeeld uit de praktijk: “ Als je bijvoorbeeld al jaren in het buitenland woont en je overweegt zelf een huis te kopen in Nederland. Is dat dan verstandig of zijn er andere mogelijkheden om toch woonruimte in Nederland te hebben, maar via een andere constructie? Zo’n andere benadering van ‘het probleem’ bracht in dit specifieke geval een oplossing die bijna 100.000 euro goedkoper uit zou vallen. Je kunt je voorstellen dat de klant erg blij was met onze inbreng. Voor dat geld kun je veel andere leuke dingen doen.”

Second Opinion
Je vult je belasting aangifte altijd zelf in? Of je laat dat doen door een goede bekende ‘die er verstand van heeft’? Of misschien besteed je het wel uit aan een belastingconsulent. Maar hoe weet je nu of diegene zijn werk goed doet? Of je geen geld laat liggen? “Dat weet je alleen als je het nog eens laat checken. Een keer om een second opinion vragen is helemaal niet zo’n gek idee. Zeker niet als het gaat om een gecompliceerde situatie. Ook daarvoor kunt u bij ons terecht. Het levert altijd iets op. Als de ‘andere partij’ zijn werk ook volgens ons goed heeft gedaan, heeft u een prettig en geruststellend gevoel. Hebben zij het ‘anders gedaan’ dan kunt u dat bespreekbaar maken en/of kunt u het recht (laten) zetten.

Bijscholing verplicht
“Denk ik het te begrijpen, veranderen ze de regels!” Wichard lacht terwijl hij het zegt. “Hoe vaak we dat niet te horen krijgen. Heel veel blijft elk jaar hetzelfde, maar het zit hem juist in de details of deze oplossing voor uw situatie de juiste is. Des te ingewikkelder de constructies, des te meer mogelijkheden er zijn. Elke situatie is uniek en dus is de oplossing maatwerk. Bijscholing is niet alleen leuk, maar ook noodzakelijk binnen onze vakrichting en om die reden ook verplicht voor mensen zoals wij die opgenomen zijn in het register Belasting Adviseurs.”

Welkom bij Westfriese Rekenmeesters
Particulieren en ondernemers, mensen met een simpele en een complexe belastingaangifte, maar ook voor vraagstukken rondom nalatenschap, vermogensadvies, of een second opinion kunnen terecht op de website www.wfrm.nl of stuur een e-mail naar info@wfrm.nl om een afspraak te maken.

Bellen kan ook. Ons telefoonnummer 0228-760033/ Mobiel: 06-3957 7904.
Het kantoor in Venhuizen is gevestigd op Westeinde 8, 1606 CZ, Venhuizen.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen