zondag 23 juni 2024
spot_img

DE BIBLIOTHEEK VAN DEMENTIE

“Ik vergelijk in mijn hoofd dementie weleens met een bibliotheek. Telkens verdwijnt er een boek, eerst alleen de dunne boeken, of zelfs alleen een hoofdstuk, dan verdwijnen de dikkere boeken. Het verschil is dat bij de bieb de boeken weer terugkomen en bij deze ziekte niet. De lege plekken vullen zich met eiwitten.” Ik ben vergeten of ik deze treffende vergelijking nu ergens heb gelezen of dat een klant dit zei. Als je je bewust wordt dat er wellicht iets mis zou kunnen zijn, dan is dat flink schrikken. Wanneer je vervolgens de diagnose krijgt, dan staat je leven op z’n kop. Je weet dat er niks aan te doen is én je hebt geen idee hoe de ziekte zich zal ontwikkelen.

Is euthanasie mogelijk bij iemand die dement is?
Euthanasie is mogelijk bij iemand die dement is. Het is wel van het grootste belang dat u in gesprek gaat en blijft met uw huisarts. De notaris kan u helpen door in een levenstestament uw wensen op papier zetten. Dit is ook een goede manier om hierover met uw naasten te spreken. Ook kunt u in een levenstestament vastleggen wie voor u mag spreken, als u dat zelf niet meer zou kunnen.

Zijn uw overige zaken goed geregeld?
In een gesprek op kantoor kijken we naar uw situatie. Bent u de langstlevende en heeft u kinderen? Dan is de vraag of de erfdelen inzake het overlijden van uw echtgeno(o)t(e)/partner zijn vastgelegd belangrijk. Voor iedereen is het van belang om te bekijken of uw testament nog goed is. We zijn er om u te helpen.

Mantel&Voors Notarissen en Mediators – Andijk 0228-592224/Benningbroek 0229-591264

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen