vrijdag 12 april 2024
spot_img

De dinsdagmiddag wandelclub van Sorghvliet op weg naar het Malieveld in Den Haag.

Dat was me wat. Uit betrouwbare bron hadden we vernomen dat de nieuwbouw van Sorghvliet mogelijk tijdelijk gestopt moest worden wegens het overschrijden van de wettelijke Stikstofnorm en andere onduidelijke stofjes.

Dus organiseerden we met onze vaste groep zitters en duwers een voettocht richting Den Haag. Daar was op het Malieveld die dinsdag een grote manifestatie tegen het regeringsbesluit en iedereen wilde NU, NU, dat die maatregelen van tafel gingen en dat de bouw ongestoord z’n gang kon gaan. En wij, als fanatieke loopgroep der Sorghvliedianen, wilden daar onze stem ook wel laten horen.

Het was een uitgelezen wandeldag, en vlak voor we de tocht gingen ondernemen kwamen we Koos Dol ook zomaar tegen. Deze hoffotograaf van De Andijker nam de gelegenheid te baat en wist ons allemaal op de foto te krijgen, met op de achtergrond het mooie IJsselmeer. Wie het allemaal zijn, dat mag de lezer zelf proberen te ontrafelen.

En toen gingen we van start. Zo op de dijk, vanaf de Middenweg richting het Westen, want daar verderop moest Den Haag ergens liggen. En dan zal je het net zien, zowat een ieder had een mobieltje bij zich en ja hoor, vlak voor de Hoekweg worden we gebeld dat het niet meer nodig was, de manifestatie in Den Haag was achter de rug en een ieder ging daar al huiswaarts.

Nou, dan wij ook maar. We kregen nog wel de mededeling dat de nieuwbouw van Sorghvliet geen gevaar liep en alles gewoon volgens de planning door kon gaan. Onze contactmensen hadden hun werk daar dus uitstekend gedaan.
Met een gerust hart gingen we opgelucht bij de Hoekweg van de dijk naar beneden en via de Beldersweg kwamen we in Het Dorpshuis. Daar nog een afzakkertje en vervolgens leverden we als loopgroep de ons toevertrouwde ‘oudjes’ weer heelhuids af in hun vertrouwde Sorghvliet.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen