woensdag 24 juli 2024
spot_img

De echte klacht aanpakken, in plaats van symptomen bestrijden

“Het grootste deel van de huidige gezondheidszorg bestaat uit symptoombestrijding. Mensen hebben bijvoorbeeld een zere voet, door een verzwikking van de enkel. Daar geeft een arts pillen voor, tegen de pijn. Die verzwikking kan eventueel met een verband extra steun krijgen en dat lijkt dan te helpen.”

Oefentherapeut Wim Koopman legt uit: “Eigenlijk helpt dat niet, of het helpt maar heel even! Vaak komt het verzwikken van enkels vanuit een instabiele heup. Dat is dan ook waar de oplossing voor de klachten ligt. De oorzaak aanpakken, in plaats van de symptomen. Dat is waar wij voor staan. Doordat er binnen Koopman Oefentherapie meerdere disciplines worden gehanteerd bent u hier met al uw bewegingsklachten aan het juiste adres. ”

Samenwerking
Wim heeft het zo druk gekregen in zijn praktijk voor oefentherapie, dat hij extra handen nodig heeft om iedereen de juiste hulp te kunnen bieden. “In Rick, die reeds een half jaar heeft meegelopen in de praktijk, heb ik een prettige en goede samenwerkingspartner gevonden. Hij komt met ingang van 1 augustus in elk geval alle donderdagen hier werken. De andere dagdelen worden nog ingevuld. Ook kunnen we elkaar tijdens afwezigheid, bijvoorbeeld bij vakantie of ziekte, vervangen. Dat is prettig voor de cliënt, de therapie kan gewoon doorgaan.”

Vuur aanwakkeren
“Wat wij doen is de klacht onderzoeken en het probleem aanpakken. Wij willen het innerlijke vuur aanwakkeren zodat het zelf herstellend vermogen van het lichaam wordt aangesproken. Dat is waarmee we u van uw klachten af helpen. Zodat de pijn of last die wordt ervaren niet alleen nu ‘eventjes’ wegzakt, maar ook in de toekomst te voorkomen is.”

Scholing
“Wij zijn nooit uitgeleerd en volgen extra opleidingen om onze cliënten nóg beter te kunnen helpen,” vertelt Wim. Hij is nu halverwege de opleiding Master Fysiotherapie Orthopedisch Manuele Therapie (OMT). Een OMT is expert in gewrichten en zorgen dat bewegingen direct weer optimaal uitgevoerd kunnen worden. De OMT is specialist in het diagnosticeren van klachten waarna de specifieke deskundigheid u helpt de oplossing voor uw lichamelijke problematiek te vinden. Ervaar hoe het is als uw bewegingen weer geoptimaliseerd worden. Rick start binnenkort ook aan deze opleiding. “Daarnaast is Rick ook net klaar met zijn HBO opleiding tot oefentherapeut met specialisatie de ‘geriatrie en revalidatie’. Binnen de 4 jarige opleiding tot oefentherapeut heeft ie zich ook gespecialiseerd tot HBO-geregistreerde leefstijlcoach”.

Meer info
Wordt u beperkt in uw dagelijkse handelingen bij werken, sporten of andere activiteiten dan bent u bij Koopman Oefentherapie aan het juiste adres. Hier wordt de oorzaak van de pijn behandeld. U krijgt inzicht en wordt bewust in uw houding- en beweegpatroon.

Koopman Oefentherapie vindt u aan de Gedeputeerde Laanweg 43, 1619 PB Andijk.

Kijk op www.koopmanoefentherapie.nl of neem contact op via e-mail info@koopmanoefentherapie.nl of bel met 06-25 11 69 16.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen