woensdag 24 april 2024
spot_img

De eetbare tuin

Zondag 8 maart is hovenier Sander Hoogland tussen 14:00 en 16:00 uur in de Terpzaal aanwezig bij IVN West-Friesland in het Streekbos Paviljoen voor een heuse tuin-inloopmiddag. De kosten voor volwassenen zijn 2 euro per persoon. Wilt u weten welke eetbare planten het beste groeien om te kunnen oogsten? Met welke bloemen u de meeste vlinders lokt? Of een egel op bezoek krijgt?

Steeds meer tuinen liggen tegenwoordig vol met tegels, maar een groene tuin met bloemen en (eetbare) planten, is in alle opzichten veel beter. Beter voor bijvoorbeeld bijen, beter voor de afwatering en beter voor de gezondheid – al spittend en schoffelend haal je de bewegingsnorm immers met gemak! Je kan bloemen zaaien of neerzetten, of bijvoorbeeld tomaten en aardbeien gaan kweken.

Ideeën genoeg, maar hoe begin je met zoiets? En hoe pak je het slim aan, zodat je met weinig moeite veel resultaten boekt? Hovenier Sander Hoogland, van Floridus Tuin & Groen, weet hier alles van en deelt zijn kennis graag met eenieder die geïnteresseerd is.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen