maandag 22 juli 2024
spot_img

De gemeente gaat diverse voetbalplekken verbeteren.

De gemeente heeft enige tijd geleden een dringend verzoek ontvangen van Demian en Quinten Timmermans. Zij willen graag voetballen, maar alle plekken rondom hun huis zijn onbruikbaar.

In de Andijker hebben we melding kunnen doen van het aanbieden van vele handtekeningen aan wethouder Joset Fit. “Er zijn wel plekken in de buurt waar we zouden willen voetballen,” lieten de jongens haar toen weten. “Het veld wordt echter gebruikt om paarden te laten lopen, er vallen grote takken uit de bomen en vaak ligt er veel hondenpoep. Dat is niet fijn!”

Onderzoek en verbetering
Inmiddels heeft de gemeente gereageerd dat zij in september onderzoek gaan doen om te kijken wat mogelijk is, naar aanleiding van de wensen van Quinten, Demian en vele andere jonge voetballertjes. “We gaan onderzoeken hoe we het plein bij sporthal De Krimper en het veld bij Sarto kunnen opknappen,” zo laat de gemeente in een reactie weten. “Het worden weer goede voetbalplekken. Op het kunstgrasveld bij Asonia worden doelen geplaatst, waardoor ook op die plek weer door de jeugd kan worden gevoetbald,” zo schrijft Marc Meendering Senior Beleidsmedewerker beheer, onderhoud, verkeer en vervoer.

Goed start van vakantie
De reactie van Quinten en Demian is een enthousiaste. De vakantie is net begonnen en na de zomervakantie is de maand september al flink dichterbij gekomen. Ze moeten nog even geduld hebben, maar er worden plannen gesmeed. “Binnenkort kunnen we dus op verschillende plekken weer fijn voetballen. Daar hebben we nu al zin in!” aldus de voetballertjes.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen