woensdag 17 juli 2024
spot_img

De geuzen komen naar Kasteel Radboud!

Zondag 18 september is Vive les Gueux op bezoek bij Kasteel Radboud. De Alkmaarse groep is gespecialiseerd in de tijd van de Tachtigjarige Oorlog, ook bekend als de Nederlandse Opstand. Daarmee sluiten zij volledig aan bij de tentoonstelling ‘1572: Het Beleg van Medemblik’. De acteurs van Vive les Gueux maken muziek, zingen geuzenliederen en vertellen verhalen.

Winactie voor VIP-kaarten
Namens Rabobank West-Friesland geeft Kasteel Radboud twee maal twee bezoekers de mogelijkheid om op zondag 18 september 2022 als VIP’s te gast te zijn in het kasteel. Iedereen kan meedoen door zich aan te melden via kasteelradboud.nl/activiteiten bij de activiteit van Vive les Gueux. De winnaars krijgen zaterdag 17 september bericht. De bezoeken van Vive les Gueux aan Kasteel Radboud zijn mede mogelijk gemaakt door Rabobank West-Friesland.

‘1572: Het Beleg van Medemblik’
Bij de tentoonstelling ‘1572: Het Beleg van Medemblik’ ga je 450 jaar terug in de tijd, naar de beginjaren van de Tachtigjarige Oorlog. Je kruipt in de huid van de hoofdrolspelers en komt voor dezelfde dilemma’s te staan. Welke keuze maak jij? Deze tentoonstelling sluit aan bij het landelijke themajaar ‘Geboorte van Nederland’. Kinderen met genoeg fantasie leren in de Waecthoorn Gerrie de leeuwdraak kennen. Spelenderwijs legt Gerrie uit wat een belegering eigenlijk is.

Reserveren en prijzen
Vive les Gueux speelt zich binnen en buiten af. Buiten is vrij toegankelijk, binnen is inbegrepen bij het museumbezoek. Entree is € 8,50 vanaf 13 jaar, € 5,50 t/m 12 jaar. Voor kinderen t/m 4 jaar en Museumkaarthouders is de toegang gratis. Meer informatie en reserveren via kasteelradboud.nl/activiteiten.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen