donderdag 18 april 2024
spot_img

De geuzen komen naar Kasteel Radboud!

Zondag 26 juni zijn de re-enactors van Vive les Gueux op bezoek bij Kasteel Radboud. De Alkmaarse groep is gespecialiseerd in de tijd van de Tachtigjarige Oorlog, ook bekend als de Nederlandse Opstand. Daarmee sluiten zij volledig aan bij de tentoonstelling ‘1572: Het Beleg van Medemblik’. De acteurs van Vive les Gueux maken muziek, zingen geuzenliederen en vertellen verhalen.

1572: Het Beleg van Medemblik’
Bij de tentoonstelling ‘1572: Het Beleg van Medemblik’ ga je 450 jaar terug in de tijd, naar de beginjaren van de Tachtigjarige Oorlog. Je kruipt in de huid van de hoofdrolspelers en komt voor dezelfde dilemma’s te staan. Welke keuze maak jij? Deze tentoonstelling sluit aan bij het landelijke themajaar ‘Geboorte van Nederland’. Kinderen met genoeg fantasie leren in de Waecthoorn Gerrie de leeuwdraak kennen. Spelenderwijs legt Gerrie uit wat een belegering eigenlijk is.

Reserveren en kosten
Vive les Gueux speelt zich binnen en buiten af. Buiten is vrij toegankelijk, binnen is inbegrepen bij het museumbezoek. Entree is € 8,50 vanaf 13 jaar, € 5,50 t/m 12 jaar. Voor kinderen t/m 4 jaar en Museumkaarthouders is de toegang gratis. Meer informatie en reserveren via kasteelradboud.nl/activiteiten.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen