woensdag 26 juni 2024
spot_img

De Huiskamer Medemblik verhuist naar schitterende plek

De Huiskamer vindt u zowel in Enkhuizen als in Medemblik. Deze kleinschalige dagbesteding op maat is bedoelt voor mensen vanaf ca 50 jaar met lichamelijke klachten en beperkingen, eenzaamheidsklachten en/of cliënten met dementie. Het is een fijne plek om gezellig en nuttig bezig te zijn en samen te genieten van de mooie dingen in het leven.
De huiskamer van Enkhuizen staat midden in het bruisende winkelgebied van de Westerstraat. In Medemblik staat de Huiskamer nu nog aan het Bagijnhof. “Een plek in de Nieuwstraat was altijd al mijn wens, maar helaas was er steeds geen geschikte locatie beschikbaar. Nu de oude kapsalon, direct naar de Spar supermarkt, midden in bruisende leven van Medemblik beschikbaar kwam, kon ik deze kans niet laten schieten,” vertelt coördinator Marjan Bielsma.

Opknappen met oud goed
“De huiskamer is een plek waar we mensen vanaf ca 50 jaar dagbesteding aanbieden. We doen dit in een huiselijke sfeer. De oude kapsalon moet dus even flink onder handen genomen worden om de juiste sfeer te krijgen. Er wordt hard gewerkt, geschilderd en natuurlijk ingericht. Dat doen wij niet met nieuwe spullen. We proberen juist gebruikte spullen een nieuwe kans te geven en daarmee de juiste sfeer te creëren, waar iedereen zich echt thuis voelt.”

De verhuizing
Het oude en nieuwe pand zitten niet ver bij elkaar vandaan. “Het is voor geoefende benen slechts 5 minuten lopen. De verhuizing zullen we dan ook deels in kleine stapjes doen, af en toe alvast een doos of een paar schilderijen mee naar de nieuwe plek. Daarna de grote meubelen in één weekend over, zodat we beschikbaar blijven voor onze cliënten.”

Actief met elkaar
De activiteiten bij de Huiskamer zijn laagdrempelig en gericht op gezelligheid. Ze worden begeleid door professionele verzorgenden en toegewijde vrijwilligers. Enkele voorbeelden zijn het samen eten koken, in de moestuin werken of de dieren verzorgen. Houtbewerking, klanten in de winkel bedienen of onze gasten voorzien van koffie en thee. Voor iedereen is er iets te doen en persoonlijke aandacht staat centraal.

Winkel vol schatten
“In onze winkel verkopen we zelfgemaakte en zorgvuldig geselecteerde cadeauartikelen. De winkel bevindt zich zowel in Enkhuizen als in Medemblik in ons pand. In de winkel kunt u dus ook kennis maken met ons team en onze cliënten. “Bij ons vindt u mooie spullen. Zeker als u iets persoonlijks en unieks zoekt, iets bijzonders voor de komende feestdagen of om iemand een hart onder de riem te steken. Loop gewoon eens binnen en kijk vrijblijvend rond in de winkel vol moois. Regelmatig hebben we nieuwe artikelen.”

Kennismaken op afspraak
Wilt u meer weten of eens een kijkje nemen in één van de huiskamers, dan bent u op afspraak van harte welkom. Kijk voor onze openingstijden op de website. In Enkhuizen bevindt de Huiskamer zich op Westerstraat 65, 1601 AC, Enkhuizen. De nieuwe locatie van de Huiskamer Medemblik wordt met ingang van november 2020 Nieuwstraat 53, 1671 BB, Medemblik. Informatie over aanmelden kunt u via dehuiskamervanenkhuizen@gmail.com verkrijgen of door te bellen naar coördinator Marjan Bielsma via 06 37 42 54 54.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen