maandag 22 april 2024
spot_img

De Idenburg helpt ‘de Boabab school’ in Malawi aan een nieuw dak!

De kinderen van de Idenburgschool maken zich hard voor de kinderen van de Mulambe school (vertaald: Baobab school) in Malawi, in het district Phulanya! Deze basisschool is in de afgelopen 3 jaar getroffen door 2 cyclonen: cycloon Ana (febr ’22) en cycloon Freddy (mrt ’23). Dat is erg verdrietig. Het schoolgebouw heeft veel renovatie nodig, zodat de kinderen goed onderwijs kunnen krijgen. We beginnen met het sparen voor een dak. Twee klaslokalen missen een dak, waardoor de kinderen in noodlokalen of onder de boom leskrijgen.

Naast een dak zijn er ook goede wc’s nodig, stoelen en tafels, schoolmateriaal en maaltijden voor de kinderen.  Malawi is een van de armste landen ter wereld: meer dan 40% van de bevolking leeft van minder dan $1 per dag. Kinderen krijgen met een beetje geluk één maaltijd per dag.

Op dit moment wordt de basisschool gebruikt als schuilplaats. Veel mensen zijn hun huis kwijtgeraakt door cycloon Freddy en verblijven in de school, wachtend op hulp. De mensen hebben dringend hulp nodig in voedsel, medicijnen, zeep, schoon drinkwater en dekens. De infra structuur is grotendeels stuk geslagen, waardoor het district Phulanya moeilijk bereikbaar is. We hopen dat de hulp snel opgang komt en mensen weer hun leven kunnen herpakken.
Naast de noodhulp die nu nodig is en opgang komt, is het van groot belang dat de school wordt ondersteund. Het zou mooi zijn als de kinderen zo snel mogelijk weer naar school kunnen en onderwijs krijgen!

Begin dit jaar is juf Rozemarijn op bezoek geweest bij de school in Malawi. Ze heeft de kinderen er bij ons op school veel over laten zien. We voelen ons daardoor erg betrokken met deze school.

Deze maand zullen de kinderen van de Idenburgschool actie voeren om geld op te halen! Denk aan flessen ophalen, iets verkopen of misschien wel een heitje voor karweitje. Mogelijk dat ze ook bij u langs komen!
Op vrijdag 21 april, tijdens de Koningsspelen, lopen de kinderen een sponsorloop! We gaan rondjes rennen om geld op te halen. We hopen zo een groot bedrag op te halen, wat we kunnen doneren aan de Mulambe school!

Helpt u een centje mee?  
Op de website van de Idenburgschool (onder het kopje ‘nieuws’) kunt u het IBAN nummer vinden, wanneer u een gift wilt overmaken. Alvast ontzettend bedankt!
De kinderen en leerkrachten van de Idenburgschool, Stichting One Hope Malawi
www.onehopemalawi.com

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen