maandag 20 mei 2024
spot_img

De jeugd van tegenwoordig

Afgelopen maandagavond 18 juni loop ik s avonds het laatste rondje met de hond buitenom op park de Put rond een uur of 8.
Toen ik het pad naast garage Karreman op liep zag ik 2 jongemannen voor mij uit lopen, een met lichtblond haar de ander donkerder.
Aangekomen in de achterste hoek van het park, tegenover het land van Swagerman zag ik ze later zitten op het bankje in de hoek samen met 2 jongedames waarvan ook een met lang lichtblond haar en ook de andere weer wat donkerder. Hun beide fietsen hadden ze geparkeerd op het schorspad en er was er een van die 2 die opviel , een zgan opoefiets met een bruin zadel en ik dacht ook een bruine mand voorop.

Ik zei ze nog gedag en de jongeman met het lichtblonde haar zegde mij ook gedag terug en ik liep door. Voor de rest geen probleem, ik zag ze mooi zitten en kletsen met elkaar en ik zag ook een tas staan met spullen die ze hadden meegebracht. Ze zaten aan de chips en blikjes drinken en snoep. Ik had nog even het idee om ze er op te wijzen dat ze ook hun afval weer moesten meenemen en opruimen maar had zoiets van, dat zullen ze wel doen.
Echter, dinsdagmorgen 19 juni om half 8 s morgens loop ik weer het rondje en ja hoor, een grote troep rondom het bankje. Chipszakken, blikjes, snoepzakken en al wat niet meer. Ook lag en op het schorspad vanaf het wandelpad naar het bankje en het water een kapotte captain Morganfles in vele scherpe stukken.
Als hier een kind of hond in zou trappen dan krijgen we echt grote problemen.
Ik ga er zelf echter niet van uit dat deze jeugd dit heeft veroorzaakt, tenminste dat hoop ik maar. Als degene die zich hier in herkennen zo vriendelijk zouden willen zijn om de volgende keer wel hun troep op te ruimen dan zou de Put er een
stuk netter uit blijven zien.
Ik heb later mijn camera maar opgehaald en het even vastgelegd waarna ik de troep maar heb opgeruimd.

Een toevallige passant.

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen