donderdag 13 juni 2024
spot_img

De kinderen van de Bangertschool willen graag iets doen voor kinderen in Mago / Kenia!

Mago is een klein dorp in één van de armste gebieden in het westen van Kenia. Veel basisschoolkinderen hebben een kopje thee als ontbijt en moeten daar de hele dag op leven. Stichting Mago heeft een voedselprogramma opgezet waarin 1.000 lagere schoolkinderen een middagmaaltijd krijgen: iedere dag bonen en mais.

Goede doelen Actie één olielampje = 20 middagmaaltijden.

Olielampje. Foto aangeleverd

In veel hutten is dit authentieke olielampje nog steeds de enige lichtbron. In de jaarlijkse goede doelen actie van De Bangert willen de kinderen dit jaar voor zoveel mogelijk middagmaaltijden zorgen door de verkoop van deze olielampjes. Met de aankoop van zo’n authentiek olielampje voor € 3,50 zorgt u voor maar liefst 20 middagmaaltijden!

De Bangertschool heeft besloten om van deze actie een actieweek te maken.

Maandag 12 maart starten we de actie met een presentatie van een medewerker van de stichting. We willen graag de kinderen in Mago van een maaltijd van bonen en mais voorzien en daarom gaan wij met bonen en mais aan de slag. In de actieweek zullen de kinderen van alle groepen werkstukjes maken van deze materialen.
De kinderen komen in deze week ook bij u aan de deur om de olielampjes te verkopen. Laat de kinderen niet in de kou staan; geef ze licht door een lichtje te kopen!

Vrijdag 16 maart houden we van 14.45-15.45 uur een markt bij ons in school
en daar verkopen we de door de kinderen gemaakte producten waarvan de opbrengst geheel naar dit goede doel gaat. Iedereen is hierbij van harte welkom. Bent u niet in de gelegenheid om langs te komen, dan kunt u een product reserveren, geef dit door aan de betreffende leerkracht.

Wij hopen van harte dat deze actie zeer geslaagd zal worden en dat wij daardoor veel kinderen voor langere tijd van een maaltijd kunnen voorzien.

Van harte aanbevolen door het team van de Bangert.
Wilt u meer informatie lezen over het goede doel dit jaar,
kijk dan op   www.magocare.org

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen