woensdag 24 juli 2024
spot_img

De Kleingouw: “Het servies rammelt de kast uit…!”

De Dorpsraad Andijk krijgt in toenemende mate klachten over het verkeer op de Kleingouw. Het gaat dan om vrachtverkeer en vooral over te snel rijdende automobilisten. Afgelopen weekend ontvingen we weer een brief, nu uit naam van 10 bewoners aan de Kleingouw. Tussentijds ontvangen we mails, telefoontjes of worden we ergens aangesproken over dit onderwerp of op Facebook.

Een passage uit een brief: “Er hangen nu vlaggen met “De scholen zijn begonnen”, maar daar lijkt men zich niets van aan te trekken. Het rijgedrag is heel erg. Een situatie: 3 auto’s scheuren achter elkaar het westen in!” Of deze: “Ik zie situaties die schrijnend zijn: ouders fietsen (op zaterdag) met hun 2 kleine kinderen over de Kleingouw en passeren een geparkeerde auto langs de weg. Een achteropkomende auto haalt die fietsers evengoed nog in en met grote snelheid!!! Komt er ook nog een auto aan van de andere kant… Je hart staat stil!”

Bewoners klagen ook over het uitblijven van informatie, van maatregelen, het uitblijven van snelheidscontroles van de zijde van het hoogheemraadschap, de gemeente en de politie. “De Ged. Laanweg wordt afgesloten, al dat verkeer moet dan via de Kleingouw, het servies rammel de kast uit! En hoe moet dat met al die fietsende kinderen?” De matrixborden worden gebruikt om te kijken hoe hard dat bord aangeeft dat je rijdt en wat je snelheidsmeter aangeeft. “Tot hoever gaat die?”

Maar er zijn ook klachten over andere wegen, de Dijkgraaf Grootweg (binnen de bebouwde kom) en de Middenweg, etc. Een mail: “Je wordt als fietser van de sokken gereden! Waar is het wachten op? Op weer een ongeluk?” Of: “Je rijdt 80 op de Dijkgraaf Grootweg (buiten de bebouwde kom) en dan zijn er nog auto’s die je doodleuk en soms toeterend inhalen! Het gaat niet hard genoeg voor ze!”

De dorpsraad wil al deze klachten inventariseren en bundelen, om daarmee bij de gemeente, het hoogheemraadschap en de politie duidelijk te maken dat het anders moet. Heb jij een relevante klacht over te hard rijdende auto’s, over toenemende vracht- en landbouwverkeer op bijvoorbeeld de Kleingouw, laat het ons dan weten: mail naar dorpsraadandijk@gmail.com Vergeet niet daarin je eigen contactgegevens te vermelden.

De brief tot slot: “Het gaat niet om 55 km, maar om 80, 100 nee zelfs nog harder: het vliegt aan je voorbij! Of ze zijn aan het bumperkleven, wanneer je zelf ongeveer 50 km rijdt , ik zie de ergernis van de bestuurder in mijn achteruitkijkspiegel in het rijgedrag. En maar drukken…!” en deze: “Durf je daar wat van te zeggen dan wordt je agressief verrot gescholden!”
Inderdaad, waar is het wachten op?!

Dorpsraad Andijk

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen