vrijdag 21 juni 2024
spot_img

“De Kolfsport in Cultura”

Een sport van vroeger voor mensen van nu!

Dit is het credo van de Kolfbond; een Bond waarbij 29 verenigingen zijn aangesloten ( zowel dames- als herenverenigingen ) Ook Onder Ons, de herenkolfsociëteit in Andijk is met haar ruim 30 leden lid van deze Bond.

“Kolfsociëteit Onder Ons” oefent op woensdagmiddag en -avond en biedt u de gelegenheid om eens te komen spelen. De tijden zijn van 13.30 uur tot 17.00 uur en van 19.00 uur tot ± 23.00 uur. Het spel- materiaal, zoals de “kliek” en een gummi- of sajetbal is in Cultura aanwezig.

Het spelletje lijkt, zoals veel dingen vrij eenvoudig en dat is het eigenlijk ook wel. Echter het spelen van de bal op de juiste manier lukt lang niet altijd naar tevredenheid. Concentratie, richting- en maatgevoel, daar draait het om in de kolfsport. Oftewel, zoals de kolvers zeggen: ‘je leert het snel, maar het spel blijft je verrassen!’.

Het is dan ook iedere keer weer een uitdaging om de kliek ( het slaghout, waarmee we de bal spelen ) zo te hanteren, dat er gebeurt wat je van plan was.

We zijn op zoek naar nieuwe leden, die deze uitdaging aan willen gaan.
U bent van harte welkom op de clubmiddag of -avond; we gaan u dan uiteraard begeleiden om de eerste beginselen van het kolven onder de knie te krijgen. Dit kan zonder meteen lid te moeten worden. Als na verloop van tijd mocht blijken, dat deze sport u bevalt, dan verwelkomen we graag als één van de nieuwe leden van onze kolfvereniging.

“Cultura” heeft de kolfbaan Coronaproef ingericht, waardoor het mogelijk is dat wij onze sport actief en veilig kunnen beoefenen.

Mocht u vooraf meer informatie over onze mooie sport willen, dan kunt u contact opnemen met de voorzitter. Hij is te bereiken op tel. nr. 0228-591500.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen