maandag 22 juli 2024
spot_img

De mooiste boom blijft het langste staan

Bij de ‘roze boerderij aan de Bangert’ was het de vader van Sandra Immen die begon met de verkoop van kerstbomen. Hij had een hobbykwekerij met diverse tuinplanten en het leek hem een leuk idee in december ook wat kerstboompjes te verkopen.

Inmiddels heeft Sandra samen met haar gezin de hobbykwekerij overgenomen en is de traditie van de kerstbomen verkoop gebleven. Aan de Gedeputeerde Laanweg 1 bent u ook dit jaar weer welkom om uw kerstboom uit te komen kiezen.

Vanaf augustus kiezen
Al in augustus loopt Sandra bij de kweker bomen uit te kiezen. “In korte broek lekker Nordmannen uitkiezen in Kerkdriel. Voor ons begint kerst voorbereiden inderdaad al vroeger dan voor vele anderen. Maar zo is het ook met het voorjaar, want nu staan we kerstbomen te verkopen maar staat de kas alweer vol hele kleine voorjaarsviolen om in de lente de tuinen weer kleur te geven.”

Elke boom uniek
Sandra heeft gekozen voor twee soorten kerstbomen. “Hier verkoop ik gezaagde Nordmannen en bomen van het ras Omorika, (gezaagd of met kluit). Dit zijn beide bomen die mooi zijn, lang mooi blijven en nagenoeg niet uitvallen. U kunt tot wel 4 weken plezier hebben van zo’n boom in huis. Hij kan dus meteen na Sinterklaas neergezet en tot en met Drie Koningen blijven staan.” Sandra vindt echte bomen geweldig: “Ze zijn stuk voor stuk uniek, het is een natuur product, dat ruik je en dat zie je.”

Samen uitzoeken
“Een boom uitkiezen is een beleving. Samen met de (klein)kinderen lopen mensen het pad op. Er heerst een vrolijke stemming, kerstmuziekjes klinken zachtjes op de achtergrond. Ook hebben wij meestal lichtjes hangen ter versiering. Ook als de covid-regels gelden kunnen mensen hier óm elkaar heen dansen’. Met een beetje vriendelijkheid naar elkaar is er ruimte genoeg om het veilig en plezierig te houden voor iedereen,” aldus Sandra. “Ik kan daar ontzettend van genieten als mensen het echt beleven!”

De beste boom
“De één kiest voor een kleine boom, de ander wil er juist één tot aan het plafond. Sommigen zoeken een boom die aan de achterkant wat platter is, zodat hij makkelijker tegen de muur kan staan, de ander wil juist die boom met twee toppen,” vertelt Sandra. “Wat voor de één de perfecte boom is, kan een ander juist aan de kant schuiven. Opvallend is dat de meest ‘perfecte’ bomen vaak tot het laatst blijven staan.”

Bezorgen kan
Wie de perfecte boom gevonden heeft kan deze zelf meenemen of laten bezorgen. “In Andijk, Wervershoof en Onderdijk doen we dat gratis. Is de boom dan thuis neergezet dan kan het versieren beginnen. Net zoals in de juiste boom vinden voor iedereen verschillend is, is ook de keus voor versiering helemaal aan uzelf. Zo kan iedereen kerst vieren met de geur van dennennaalden en genieten van het samenzijn. Bij de perfecte boom voor u!”

Gezaagd of met kluit
Een gezaagde boom kunt u in water zetten, maar het hoeft niet eens. Uiteindelijk zal de boom toch het huis uitgaan. De boom met kluit heeft ca 50% kans het na de maand binnen, in de volle grond te overleven. “Dan zou ik tussendoor de kluit wél vochtig houden. Maar het is een kwestie van geluk hebben, soms red hij het en soms helaas niet. Te proberen is het natuurlijk altijd!”

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen