vrijdag 24 mei 2024
spot_img

De mooiste verhalen uit het verleden samen op Westfriesekaart.nl

Op 1 mei 2017 lanceerde het Westfries Archief www.westfriesekaart.nl.

Op vijf historische kaarten kunt u online de geschiedenis van Westfriesland bekijken. Zie hoe de steden en dorpen groeiden en veranderden. En lees de verhalen die op de kaart zijn gezet. Deze verhalen komen tot leven in verschillende thema’s. Het eerste thema is de Tweede Wereldoorlog. Op de kaart van 1940 staan al meer dan 60 markeringen. Bij elke markering staat een bijzonder verhaal en een historische afbeelding. De afbeeldingen kunt u vergelijken met Google Streetview, zo komen heden en verleden samen.
De verhalen zijn geschreven door drie kenners van de Westfriese historie in de oorlogsjaren: Martin Menger, Volkert J. Nobel en Pieter Jan de Vries. De afbeeldingen zijn afkomstig van historische verenigingen, het Noord-Hollands Dagblad, het Westfries Archief en particulieren.
In de Westfriese Kaart heeft het verleden de toekomst. De kaart is een bijzonder project waarin het Westfries Archief samenwerking zoekt met erfgoedpartners in de regio. Samen brengen zij het verleden van Westfriesland online tot leven.

Screenprint van de homepage van www.westfriesekaart.nl met daarop de markeringen op de kaart van 1940. Afbeelding aangeleverd

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen