donderdag 18 april 2024
spot_img

De Nationale Voetbaldag bij Sporting Andijk

Verbinding
Vanuit de EK 2020 gedachte, waarbij meerdere Europese steden als gastheer dienen voor de deelnemende landen is bij de KNVB het idee ontstaan om een Nationale Voetbaldag, voorafgaand aan het grote EK toernooi, te organiseren. Voor even de spotlights op landelijke verenigingen en hun belangrijke waarde als plek van ontmoeting en bron van verbinding in onze dorpen en steden. Leden delen namelijk veel meer dan een goeie pot voetbal. Ruim 2600 clubs werken vaak al decennialang op een positieve en natuurlijke manier aan een sterk sociaal netwerk. Ze brengen generaties bij elkaar, verbinden mensen van verschillende komaf en zijn de motor voor activiteiten in de buurt.

Sporting Andijk Voetbal
Natuurlijk voldoen ook de afdeling Handbal en Korfbal van Sporting Andijk aan deze waarden, maar op 12 juni staat de Voetbal centraal. Er worden die dag allerlei activiteiten georganiseerd voor iedereen uit de buurt. Voor de jongere jeugd is er een voetbalparcours, waar je verschillende spellen met een bal kan doen, maar er is ook een springkussen, voetbalschoen gooien en penalty schieten. Verder is een professionele fotograaf aanwezig om een super coole individuele sportfoto te schieten, welke gratis wordt aangeboden. Dankzij de samenwerking tussen vele vrijwilligers en enthousiaste sponsoren wordt deze feestelijke dag opgeluisterd met heerlijke poffertjes en popcorn. Iedereen krijgt een eigen ludieke bidon, welke de hele dag door gratis kan worden bijgevuld met limonade.

Corona
Voor de oudere jeugd en de senioren stond een aangepast parcours gepland, maar door de versoepelende maatregelen zijn onderlinge wedstrijden per 5 juni toegestaan. Dat betekent dat er voor deze groep een mixtoernooi komt en voor de Walking voetballers een aparte wedstrijd. Ook zij mogen op de foto en ontvangen de ludieke bidon. Als versnapering worden deze deelnemers extra blij gemaakt met een aantal gratis drankjes en een lekkere snack. Dit zal volgens de geldende maatregelen vanuit de kantine geregeld worden.

Leden en niet-leden zijn welkom!
Jongens, meisjes, mannen, vrouwen: Meedoen is natuurlijk het leukst, maar als begeleider ben je ook van waarde en kun je aanwezig zijn, want publiek is niet toegestaan! Tussen 9.00u en 14.45u start elke 75 minuten een nieuwe leeftijdsgroep met het parcours. Na afloop is het toegestaan om nog even te blijven en mee te doen aan de vrije activiteiten. Vanaf 14.45u start het walking voetbal en het mixtoernooi vanaf onder 17 jaar.
Opgave (ook als begeleider) o.v.v. naam en leeftijd: evenementen@sportingandijk.nl
Tot ziens op het mooie sportcomplex van Sporting Andijk.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen