woensdag 24 april 2024
spot_img

De NK kolven beleefde een zinderende finale !!!!

Het zit erop! De Nederlandse Kampioenschappen kolven 2024 zijn gespeeld. Onder grote belangstelling zijn afgelopen zaterdag de finales gekolfd. Dat waren er vier n.l. aspiranten dames en aspiranten heren en daarna de dames en de herenfinales. Aspiranten zijn die leden, die maximaal één jaar lid zijn van een vereniging en nog niet eerder een kampioenschap hebben gespeeld.

De afgelopen twee weken zijn de voorronden gekolfd. Er is door zo’n 260 kolvers fanatiek gestreden om een plaats in de finale. Dat is niet voor iedereen gelukt. De resultaten in het kolfspel willen nog weleens wat wisselen. De één keert teleurgesteld huiswaarts en een ander is zeer tevreden met de vergaarde punten. Vooral de spelers, die in de finale mochten strijden om het N K 2024 konden voldaan terugkijken op een mooie partij in de voorronde.

Uitschieter hierin was John Boon van kolfvereniging Aan is Winst uit Venhuizen. Hij speelde een hele beste voorronde met 56 punten in z’n eerste partij en 55 punten in de tweede partij; voorwaar een geweldige score, waar er maximaal 60 punten per partij geslagen kunnen worden.

In de finales van de aspiranten speelden, zowel bij de dames als bij de heren, twee leden van de nog jonge vereniging Keer Niet uit Cabauw mee om de prijzen. Bij de dames werd Micha Sluis derde en bij de heren werd Gabriel Sluis eerste en Chris van der Hoeven tweede. Voorwaar een mooi resultaat voor deze vereniging.
Bij de finale dames stond Rie Stoop ( 92 jaar ) na de voorronde bovenaan. Zij liet zich niet verrassen en werd met 119 punten Nederlands Kampioen kolven 2024. Tweede werd onze eigen Aafke Bankert met 115 punten en als derde eindigde Ella Schilder met 111 punten.

De finale bij de heren werd een ware apotheose. John Boon was duidelijk minder op dreef en sloeg 36 punten bij de 111 uit de voorronde. Mark Aberkrom had zijn dag niet en zag zijn kans op het kampioenschap in rook opgaan. Peter Wakelkamp ( 101 punten in de voorronde ) was ook in zijn finale prima in vorm en sloeg er 49 punten bij. Met een totaal van 150 punten werd hij de Nederlands Kampioen kolven 2024. De strijd om de 2de en de 3de plaats moest worden beslist door een barrage. Bert Commandeur had ook 147 punten vergaard en was hiermee op gelijke hoogte gekomen met John Boon. In deze barrage bleek Bert de betere en werd dus tweede. John zakte uiteindelijk naar de derde plaats.

De organiserende verenigingen de Vrouwenkliek en Onder Ons kunnen terugkijken op een zeer geslaagd toernooi. Veel dank zijn wij verschuldigd aan onze baanhouders Peter en Mirjam Venema en hun medewerkers voor de samenwerking in de organisatie van het NK 2024 en het voortreffelijke gastheerschap tijdens het hele toernooi.
We kunnen terugkijken op een prima georganiseerd kampioenschap, dat in goede harmonie met de wedstrijdcommissie van de KNKB uitstekend is verlopen. Dank aan al diegen, die hieraan een bijdrage hebben geleverd.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen