woensdag 24 juli 2024
spot_img

De Piramide neemt afscheid van 3 leerkrachten

Op basisschool De Piramide nemen aan het einde van dit schooljaar drie leerkrachten afscheid en gaan genieten van hun welverdiende pensioen. Met juf Marja, juf Lies en juf Mieke vertrekt er bijna 110 jaar onderwijservaring. Een afscheid waar wij met de hele school op woensdag 24 juni bij stil hebben gestaan.

Juf Marja heeft in 1977 en 1978 haar akte van bekwaamheid als leidster bij het kleuteronderwijs en als hoofdleidster bij het kleuteronderwijs behaald. In 1980 heeft zij haar diploma als volledig bevoegd onderwijzeres gehaald. Het vinden van een baan was in die tijd niet eenvoudig. Via de Kleine Beer in Hoorn kwam Marja in 1979 op de Blokkendoos in Andijk terecht. Daarna heeft zij zowel op de Westerschool als de Springplank gewerkt en is zij uiteindelijk bij fusieschool De Piramide terechtgekomen. Per 1 september sluit zij haar werkende leven af en heeft zij 41 jaar in het onderwijs gewerkt!

Juf Lies heeft in respectievelijk 1977 en 1978 haar akte van bekwaamheid als leidster bij het kleuteronderwijs en als hoofdleidster bij het kleuteronderwijs behaald. In 1977 is zij gaan werken als kleuterleidster bij kleuterschool ’t Kwetternest in Wijdenes. Gedurende die jaren heeft zij haar diploma als volledig bevoegd onderwijzeres gehaald. Na de geboorte van de kinderen heeft ze even niet in onderwijs gewerkt. Op een gegeven moment is zij weer gestart als invalkracht op zowel de Roelof van Wienesseschool in Wijdenes als de Piramide in Andijk. In 2002 ontstond er op de Piramide een vacature voor groepsleerkracht, sindsdien werkt juf Lies in Andijk. Aan het einde van dit schooljaar sluit zij haar werkende leven af en heeft zij 27 jaar in het onderwijs gewerkt!

Juf Mieke tenslotte heeft, vanaf het behalen van haar diploma in 1979, in Andijk bij alle voorlopers van de Piramide gewerkt. In 2002 is zij benoemd als adjunct-directeur op de Piramide. Op 1 augustus gaat juf Mieke, na 41 jaar werkzaam geweest te zijn in het onderwijs, genieten van haar pensioen.

Samen met alle leerlingen en leerkrachten hebben wij op feestelijke wijze afscheid genomen van deze kanjers. Zij zijn door iedereen letterlijk in het zonnetje gezet. Na de gezondheids-check mochten de drie collega’s de school in. Voor een ieder lag er een stapel post klaar, die ze rustig hebben doorgenomen. Daarna hadden zij een verrassing voor alle leerlingen, een ijsco-kar kwam het schoolplein opgereden: voor alle leerlingen een vers geschept ijsje! Na de koude versnapering snel naar binnen voor de optredens van de leerlingen, het persoonlijke afscheid in de groep en de receptie. ‘s Middags heeft het team afscheid van de collega’s genomen door gezamenlijk een golf-clinic te volgen. De zomerse dag werd afgesloten in Oranje Buiten. Kortom: een mooier afscheid konden wij niet wensen!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen