dinsdag 23 juli 2024
spot_img

De SolarFabriek groeit en broeit

In een jaar tijd kan er veel gebeuren. Ronald Drenth legde zijn boekhoudwerkzaamheden opzij, om zich volledig op de markt van zonne-energie te richten. De SolarFabriek is ruim een jaar in zijn handen en heeft een grote groei doorgemaakt. Naast de zonnepanelen, die in een opslagloods aan de Dijkweg in Andijk liggen, heeft de Solarfabriek zijn producten uitgebreid met LED verlichting, infraroodpanelen, vloerisolatie en warmtepompen.

Ondanks dat hier en daar nog een winterse periode wordt voorspeld, is Ronald al bezig met het voorjaar. “In de wintermaanden heb ik het bewust een beetje rustig gehouden”, laat hij weten. “Als ik dan het dak op klim voor zonnepanelen, glijd ik er net zo hard weer van af.”

Maar hij heeft het afgelopen jaar echt niet stilgezeten. De SolarFabriek verdrievoudigde, plaatste meer dan duizend zonnepanelen en breidde de diensten en het werkgebied uit. Want naast het Poldermuseum en veertien woningen in de Kees Veerstraat, heeft een zorgcentrum in Ermelo nu 169 panelen uit de Andijker onderneming op het dak.

Duurzaamheidsscan
Zonnepanelen zijn één van vele manieren om een huis of bedrijfspand te verduurzamen. Ronald wil bij geïnteresseerde klanten binnen komen om een energiescan te maken van het te verduurzamen pand. “Daarmee kijken we op welke manieren we een gebouw kunnen verduurzamen en een besparing realiseren, uiteraard staat de vraag van de klant daarbij centraal.”

“We hebben inmiddels een scala aan producten, op duurzaamheidsgebied”, vertelt Ronald. Zo is er LED verlichting, vloerisolatie, warmtepompen, zonneboilers, warmtepanelen en verkoopt de SolarFabriek energie. De producten verduurzamen niet alleen – ze zorgen ook voor een besparing op de energierekening. Voor besparing op gas doen infraroodpanelen en warmtepompen precies hetzelfde werk.

Alle informatie hierover verschijnt medio maart op een geheel vernieuwde website.

Subsidie agrariërs en sportverenigingen
Andijk is volgens Ronald goed op weg als het om duurzame energieproductie gaat. Voor verschillende soorten organisaties is dat door subsidieregelingen dan ook erg aantrekkelijk. Zo is er voor agrariërs de regeling “asbest eraf, zonnepanelen erop”, voor sportverenigingen is er ook een subsidieregeling en voor de bedrijfsmatige grootverbruikers bestaat de SDE+ regeling. De openstelling hiervan is in maart/april en september/oktober 2017. De SolarFabriek kan dit gehele proces uit handen nemen.

Toekomst
Met nieuwe producten en duurzame ontwikkelingen gaat de SolarFabriek de toekomst zonnig tegemoet. De groei van de SolarFabriek brengt Ronald inmiddels op plekken in heel Nederland, maar geeft hem ook de mogelijkheid om zich maatschappelijk in te zetten. Zo is de SolarFabriek een trotse sponsor van het Huttendorp Andijk en de jeugdtoernooien bij Sporting Andijk en VV Twisk.

Meer informatie over de SolarFabriek staat op www.solarfabriek.nl, of neem contact op met Ronald Drenth via info@solarfabriek.nl of 0228-597272.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen