maandag 15 juli 2024
spot_img

De Solarfabriek werkt samen met de zon

Zonnepanelen op uw huis? Dan bent u voor advies en plaatsing aan het juiste adres bij de Solarfabriek in Andijk. Ronald Drenth weet waarover hij praat. “Bijna elk huis is geschikt voor zonnepanelen, maar bijna is niet altijd. Daarom komen wij graag bij de mensen thuis om de situatie op te nemen en een passend advies te bespreken.”

Zelf energie opwekken
Zonnepanelen kunnen op bijna elk dak geplaatst worden. Toch is elke situatie anders en daar moet goed rekening mee gehouden worden. Het is belangrijk dat de klant zich goed en vooral eerlijk laat voorlichten. Ronald vertelt: “Mensen hebben vragen over de te behalen rendementen en over hoe terug levering en de verrekening van stroom terug aan het net dan gaat. Een eerlijk en duidelijk voorgelichte klant is een tevreden klant. Want dan krijgt je wat je wilt.”

Samenwerking met Grootslag
Sinds 2013 is er de samenwerking tussen de Solarfabriek en de woningstichting ‘Het Grootslag’. De woningstichting heeft als opdracht vanuit de overheid om een flinke CO2 reductie te realiseren vóór 2024. Dat kan heel goed door energie op te wekken met zonnepanelen. “Er is een constructie bedacht waarbij bewoners van een bepaalde wijk een aanbod krijgen om zonnepanelen op het dak van de huurwoning te laten plaatsen door de Solarfabriek. Na plaatsing gaan zij enkele tientjes meer huur betalen. Daarvoor in ruil krijgen zij echter de energieopbrengst van de panelen weer terug, die gemiddeld het dubbele van de huurverhoging blijkt te zijn.”

Particulier doet mee
“Als wij in een wijk bezig zijn met het plaatsen van panelen op de huurwoningen, bieden we ook de eigenaren van koopwoningen in die wijk onze diensten aan. Zij kunnen dan profiteren van een mooi aanbod door mee te liften op de collectieve prijs die we met Het Grootslag hebben gemaakt.” Maar ook als particulier in een andere wijk bent u hier aan het juiste adres. “Wij weten wat we aanbieden, daarom kunnen wij mooie, maar reële opbrengsten voorrekenen. Zijn er toch problemen, zoals een storing, dan zijn we snel ter plaatse. Dat is een groot voordeel van werken met een lokaal bedrijf!” aldus Ronald.

Rekenvoorbeeld
Geen enkele situatie is hetzelfde, het gemiddelde gezin bestaat niet. Toch willen mensen graag weten wat zo’n installatie kost en vooral wat het oplevert en op welke termijn. Dat antwoord kan alleen staan in een specifiek voor u gemaakte offerte. Ruwweg heb je een omvormer met 12 panelen en alle benodigde ophangmaterialen voor een bedrag tussen de 4000 en 5000 euro. Er is wél een rekenvoorbeeld te geven: Stel een gemiddeld gezin van twee volwassenen en twee kinderen verbruikt 3000 kWh per jaar. We weten inmiddels dat 12 panelen in Nederland ongeveer 2900 kWh opleveren. De terugverdientijd is dan een kleine 6 jaar.

Totaalplan aanbieden.
“Wat ooit begon met alleen zonnepanelen is inmiddels uitgebreid met LED verlichting en vloerisolatie. Veel doen we zelf, maar voor sommige taken hebben we goede afspraken kunnen maken met andere lokale bedrijven. Zodoende kunnen we iedereen een totaalplan aanbieden. Is er dakrenovatie nodig, moet er asbest verwijdert alvorens panelen te plaatsen? Wij regelen het. Voor het totale aanbod kijkt u op de website van de Solarfabriek. Zo kunnen wij een duurzaam energieplan aan u aanbieden, volledig op maat voor uw situatie.”

Help ook Bangladesh
“Geef ze geen vis, maar een hengel en leer ze vissen!” Trots vertelt Ronald: “Dat is de reden waarom er voor elk totaalpakket dat hier verkocht wordt, ook een zonnepaneel beschikbaar wordt gesteld aan een kansarm gezin in Bangladesh.”

Vrijblijvende offerte
Neemt u gerust contact met ons op als u interesse heeft in één van de aangeboden diensten of producten. Wij komen graag langs voor een energie- of duurzaamheidsscan en bieden u een duidelijke, vrijblijvende offerte aan. Solarfabriek, Dijkweg 163, 1619 HJ Andijk. Telefonisch te bereiken op 06- 51 58 01 00/ 0228- 59 72 72 of per email info@solarfabriek.nl. Voor meer informatie kijkt u op www.solarfabriek.nl

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen