Anke Mol. Foto aangeleverd

SWUMBADPRAAT OP DE CAMPING deel 4

De volgende ochtend zijn Jan en Joke alweer vroeg wakker, want vandaag staat een dagwandeling in de Vogezen op het programma. Na een kop koffie en een korte autorit worden de wandelschoenen aangetrokken. Het is een prachtige wandeling door de natuur en zij zien zelfs reebokken. Na ruim drie uur wandelen komen zij aan bij het uitzichtpunt. Ademloos kijken zij om zich heen tot Joke in één keer begint te jubelen “De Alpen, Jan. Ik zie helemaal de Zwitserse Alpen!” Jan bromt instemmend en gaat zitten op een steen in de buurt. Joke komt erbij zitten en de gesmeerde boterhammen komen tevoorschijn uit de rugzak.

Na de lunch beginnen Jan en Joke aan de wandeling terug naar de camping. Tussendoor hebben zij het over hun droomhuis en de wens om in 2023 of 2024 hun eerste eigen woning te kopen. Joke zucht nog een keer diep en voelt toch een bepaalde opluchting. Vorig jaar is zij samen met haar vader Piet bij de notaris langs geweest. Na het gesprek bij de notaris heeft Piet € 1,00 overgemaakt naar Joke en heeft zij een aangifte schenkbelasting gedaan bij de Belastingdienst. Om te zorgen dat zij de jubelton ook nog mag besteden in 2023 of 2024 moet Piet nog € 106.670,00 overmaken naar Joke en moet zij ook dit jaar weer voor 1 maart 2024 een aangifte doen.

Als beloning na de lange wandeling nemen zij plaats op het terras en dromen onder het genot van een lokaal biertje van hun toekomstige woning. Na een heerlijke vakantie rijden Jan en Joke morgen weer terug richting West-Friesland!

Anke Mol – Mantel&Voors Notarissen en Mediators – Andijk 0228-592224 / Benningbroek 0229-591264