zaterdag 13 april 2024
spot_img

De Vreselijke Januari Dip!

Kan nog net: iedereen de beste wensen voor 2024!
Januari, de maand waarin onze goede voornemens over het algemeen net zo snel verdwijnen als de oliebollen van oudejaarsavond. De ‘januari dip’ – een term zo bekend dat het bijna een officiële feestdag zou kunnen zijn. Maar wat is deze mysterieuze dip precies, en belangrijker nog, hoe kom je er weer uit?
De oorzaak van deze januari dip is een mix van post-feestdag blues, korte en vooral donkere dagen en de realisatie dat het volgende lange vrije weekend nog maanden weg is. Voeg daar een snufje mislukte nieuwjaarsvoornemens aan toe en voilà: je hebt het perfecte recept voor een januari dip.
Maar, geen paniek! Ondanks dat je denkt dat je alleen ziek bent van deze dip, deel je dit gevoel met vele andere mensen. Is deze dip te overwinnen? Hier enkele tips. Ten eerste, stel realistische doelen. Als je van plan was om elke dag vijf kilometer te rennen, maar je hebt de afgelopen maand meer tijd op de bank dan op de loopband doorgebracht, begin dan met kleinere stappen. Om de dag een kilometer lopen of hard lopen is toch ook prima!
Ten tweede, ga lekker naar buiten want een frisse neus halen kan wonderen doen. Daarnaast is er zoveel te zien in de buitenlucht – neem bijvoorbeeld het ijs langs het Ijsselmeer of andere bezienswaardigheden die onze mooie gemeente Medemblik kent.
Ten slotte, omarm de dip. Soms is het oké om niet altijd 100% te zijn. Pak een dekentje, zet je favoriete serie op, en onthoud: februari is korter, en daarna komt de lente.
Kortom, dus met wat tips kom je de maand januari goed door. En met een humor en zelfcompassie komen we zelfs het jaar goed door!. En onthoud: er is altijd licht aan het einde van de tunnel!

Laten we het Gewoon – Samen met elkaar – Doen.

Yvonne Buwalda
Raadslid GemeenteBelangen in Medemblik

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen