woensdag 24 juli 2024
spot_img

De Weid mikt op opening rond 1 juni!

Waterpeil stijgt!
Goed nieuws voor de zwemmende jeugd en volwassenen. Rond begin juni zal De Weid beperkt geopend kunnen worden zoals de zaken er nu voor staan. Afgelopen vrijdag werd het landelijk Coronaprotocol vanuit de zwembadenbranche vrijgegeven (https://www.zwembadbranche.nl/protocol-veranwoord-zwemmen-gepubliceerd/). Dit is de kapstok op basis waarvan De Weid zijn eigen Coronaprotocol maakt.

Alles wordt anders
Buiten zwemmen in 2020 zal heel anders zijn dan voorgaande seizoenen. Openstelling kan alleen als iedere bezoeker zich bewust is van de Corona-tijd waarin we leven en voldoende vrijwilligers bereid zijn te helpen. Met een paar honderd man tegelijk genieten zit er gewoon niet in. Het protocol voorziet in de 1,5 meter invulling van gebruik van De Weid. Het protocol is hierin duidelijk; werken met tijdssloten, en een maximum aantal gasten dat tegelijk in het complex mag zijn. Maar ook: naar het bad komen met zwemkleding al aan, geen gebruik van de douches bijvoorbeeld. De Weid is nu druk bezig om openstelling te matchen met de regels. Een forse klus. Enkele tientallen bezoekers tegelijk en blokken van anderhalf of twee uur zwemmen en daarna een volgende groep moet zorgen dat toch zoveel mogelijk kinderen en volwassen Andijkers deze zomer kunnen genieten van regelmatig buiten zwemmen. De betekenis voor de financiële exploitatie wordt nu verder in kaart gebracht. Net als de manier waarop zwemlessen kunnen plaats hebben. Wordt het minder leuk dan voorgaande jaren? Zonder twijfel. Wordt de zomer 2020 leuker met een beperkt open zwembad dan zonder De Weid? 200% zeker!

Nieuwe penningmeester gevonden!
De Weid is hartstikke blij dat de recente oproep voor een nieuw penningmeester uitstekend resultaat heeft gehad. Christie Wierstra komt het bestuur versterken. Deze week is de werkoverdracht aan haar en volgt de wijziging bij de kamer van koophandel. Christie welkom en Bert Hoogeveen super bedankt voor je hulp en deskundigheid de afgelopen jaren!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen