maandag 24 juni 2024
spot_img

De Westfriese Evangelie Gemeente

Het kerstfeest is voor ons onveranderd belangrijk. Zowel 2000 jaar gelden als heden is de geboorte van Jezus relevant. De Westfriese Evangelie Gemeente (De WEG) is een eigentijdse evangelische kerk in Grootebroek. De gemeente staat open voor iedereen, wie je ook bent en wat je achtergrond ook is. Zo staat het op onze website (w​ww.deweg.eu​) en zo willen we er ook zijn. Eigentijds.

Het boek, de Bijbel is al oud. Bestaat uit verschillende boekjes die gebundeld zijn. Er is meer dan 1600 jaar over geschreven. Al deze schrijvers konden niet met elkaar overleggen, maar verkondigden dezelfde unieke boodschap. Het laatste stukje werd zo’n tweeduizend jaar geleden geschreven. Dat ging over Jezus. Wij geloven dat Jezus de wereld veranderd heeft. Zijn boodschap was zijn leven. Daarom vinden wij het ook vandaag nog relevant zijn geboorte te vieren. Kerstfeest betekent dat God de wereld niet heeft losgelaten. En daarom geloof ik nog steeds dat het kan. Vrede voor “mensen van goede wil”. Dat deze wereld meer is dan alleen wat we waarnemen, geloven heel veel mensen. Ik geloof dat de Geest van God ook vandaag nog aanwezig is. Zoals de wind die soms raast over de zee, het strand. Of zacht suist door de bomen. Zo spreekt de Geest van Jezus ook vandaag nog steeds. Als we als gemeente bij samenkomen mogen we Hem horen, verstaan!

En u of jij bent welkom om dat mee te beleven. Elke zondag om 10 uur in de aula van het Martinus College, de Aanloop 6 in Grootebroek.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen