dinsdag 25 juni 2024
spot_img

De woningmarkt laat onveranderde stijging zien

De uitbraak van het nieuwe coronavirus COVID-19 maakte dat de wereld er in één klap even heel anders uit ging zien. Inmiddels zijn de eerste versoepelingen een feit en is iedereen een beetje gewend aan de nieuwe regels van de anderhalve meter samenleving. Opvallend genoeg is er in de woningmarkt tot op heden weinig verandering te zien.

Allard Kuin van Kuin Makelaardij Andijk pakt de persberichten van de overkoepelende NVM er nog eens bij. “De marktcijfers van de NVM laten geen daling zien. De huizenmarkt laat een onveranderd beeld zien van zowel prijzen van panden en belangstelling voor te koop staande panden. Er is zelfs nog steeds sprake van een stijgende lijn.”

Aangepaste regels
“Wij kunnen ons werk nog steeds goed uitvoeren. Weliswaar hebben we wat aanpassingen moeten maken, maar we merken dat mensen daar begrip voor hebben. Een huis bezichtigen kan nu alleen nog op afspraak. De Open Huis dagen en Open Huizen routes zijn voorlopig even van de baan. Vrije inloop is even niet mogelijk,”zo legt Allard een aantal aanpassingen uit. “Verder wordt een huis met maximaal twee klanten en één makelaar bezichtigd, grotere groepen is niet toegestaan. Ook dragen we handschoenen tijdens een bezichtiging en vragen we geïnteresseerd eventuele nieuwe kopers om niks aan te raken.”

Veel interesse waardebepaling
Door de lage rente zijn veel mensen bezig met het oversluiten van de hypotheek, omdat dat in veel gevallen financieel aantrekkelijk kan zijn. Daarvoor is een taxatierapport van de woning nodig. “We merken dat de aanvragen nog steeds toenemen. Het taxeren van panden is naast het verkopen- en aankopen van woning iets waar we behoorlijk druk mee zijn. Ook deze corona periode gaat dat dus onveranderd door.”

Aantrekkelijk gebied
De gemeente Medemblik en vooral de plaatsen Wervershoof en Andijk zijn en blijven in trek voor mensen uit de regio West-Friesland. Maar ook steeds meer mensen vanuit de Randstad komen deze kant op. “Je krijgt hier meer waar voor je geld, vooral ook meer buitenruimte en dat spreekt mensen aan. De nieuwe verbindingsweg N302 maakt dat de reistijd van hier naar Amsterdam aanzienlijk is verkort en dat maakt onze mooie dorpen nóg aantrekkelijker dan ze al waren.”

Proefverkoop
Bij Kuin makelaardij kennen ze een uniek concept dat Proefverkoop genoemd wordt. Dit initiatief is vorig jaar tijdens het 10 jarig bestaan van het bedrijf uitgerold en is zo’n succes, dat het voorlopig blijft bestaan. “Proefverkoop geeft u de mogelijkheid uw huis drie maanden bij ons in de verkoop te zetten en lukt het niet, kunt u na die drie maanden kosteloos van verdere samenwerking afzien.” Allard licht toe: “Wie wil dat nou niet 100% tevredenheids garantie? Geen andere makelaar biedt dit aan. We zetten uw huis proffesioneel op de foto, hebben een duidelijk en eerlijk verhaal. Gebruiken uiteraard websites als Funda, maar hebben ook een actieve promotie in de Randstad. We zetten ons echt in voor onze klanten en laten dat zien door de proefverkoop mogelijk te maken.”

Waar vindt u ons?
Kuin Makelaardij Andijk is er ook voor u. Wilt u een afspraak maken om uw woning in de verkoop te zetten of heeft een taxatie nodig? Ons kantoor kunt u (momenteel alleen op afspraak) bezoeken aan Visserspad 1,1619 GB Andijk. U bereikt ons via telefoonnummer (0228) 59 22 53 of stuur een e-mail aan info@kuinmakelaardij.nl. Op de website www.kuimakelaardij vindt u ook veel informatie.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen