dinsdag 21 mei 2024
spot_img

Dekker grijpt met West-Frisia fraaie dubbel

Voor Sjors Dekker was het zondag in het Finale weekend van de landelijke Clubcompetitie dubbel feest. Niet alleen sloot de Andijker de prestigieuze tweedaagse af met eindwinst. Dekker maakte ook nog eens deel uit van de West-Frisia formatie die het ploegenklassement op zijn naam schreef.

De 23 jarige Andijker reed een fenomenaal weekend. Zaterdag maakte hij deel uit van een sterk kwartet dat vijftig kilometer lang uit de greep van een achtervolgend peloton bleef. Zijn derde stek werd een in de ochtendetappe van zondag verzilverd. In de korte ploegentijdrit van twaalf kilometer noteerde de West-Frisia equipe (Dekker, Dorus de Rijk, Tim Groot, Joury Ottenbros, Robbert-Jan Mol en Tino Haakman), zes tikken achter de Brabantse Jonge Renner en twee tellen achter het Amsterdamse WPGA de derde tijd. Ondanks de minimale tijdsverschillen kreeg Dekker de leiding in handen.

In de afsluitende rit van honderd kilometer koos Dekker voor een opvallende strijdwijze. In plaats van zijn voorsprong te verdedigen, koos hij samen met zijn sterke ploegmaat Dorus de Rijk voor de aanval. Ook Zaankanter Jelmer Asjes maakte deel uit van het viertal dat een kleine minuut voorsprong pakte. Achter het kwartet ontplofte de koers. Een omvangrijke groep met onder andere een controlerende Nibbixwouder Mol trachtte de sprong naar voren te maken. Door een matige samenwerking bleef de groep echter steeds tussen het kwartet en het almaar verder uitdunnende peloton hangen. In de slotfase zag Dekker zijn moegestreden ploegmaat De Rijk afhaken. Dekker had vervolgens aan een tweede stek achter Asjes in de afsluitende rit genoeg voor eindwinst in de Tweedaagse. De Rijk belandde op een vijfde stek in de eindrangschikking, terwijl ploegmaat Ottenbros als negentiende ook nog de toptwintig haalde.

Met winst in het slotweekend maakte West-Frisia een enorme sprong in de stand van de Clubcompetitie. Plaats negen werd ingeruild voor plaats vier, waarmee de formatie ook volgend jaar is verzekerd van een felbegeerde startplaats in de Topcompetitie.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen