zondag 26 mei 2024
spot_img

Dekker Tweewielers sluit vestiging in Andijk

De Andijker vestiging van Dekker Tweewielers sluit de deuren. Vrijdag 10 november is de laatste dag dat de fietsenzaak geopend is voor klanten. Voor ondernemer Kees van Stek een noodzakelijke beslissing die hem zeer aan het hart gaat. Vanwege personeelsproblemen door onder andere ziekte en een tekort aan vakmensen in de branche lukt het niet om de winkel volwaardig te laten draaien. De winkel was vaak al noodgedwongen gesloten vanwege bezettingsproblemen. Nu wordt de deur definitief dicht getrokken.

Optelsom van factoren
“Het is een optelsom van factoren”, meent Kees. De laatste jaren is de aanschaf van fietsen flink gestegen. Dat betekent dat er meer service en onderhoud moet worden geboden. Ook is het onderhoud van fietsen complexer geworden door meer elektronica. “Onder normale omstandigheden kunnen wij dat prima aan”, aldus Kees. Door het tekort aan personeel is dat nu een ander verhaal. Kees: “Over de hele branche zien we dat het lastig is om aan voldoende vakbekwaam personeel te komen.”

Moeilijke beslissing
“Voor ons is de sluiting een hele moeilijke beslissing” vertelt ondernemer Kees. Volgens hem zit er echter niets anders op dan te focussen op de twee overgebleven vestigingen in Enkhuizen en Hoogkarspel. Op die manier kan Dekker Tweewielers garanderen dat de service optimaal blijft. Dat daarvoor de kleinere winkel in Andijk moet wijken is onvermijdbaar. Kees: “En dat terwijl we in Andijk een hele fijne klantenkring hebben.”

Servicebus op locatie mogelijk
Dekker Tweewielers zorgt er wel voor dat inwoners van Andijk gebruik kunnen blijven maken van service en onderhoud. Voor klein onderhoud kunnen mensen altijd terecht in één van de andere vestigingen. Als het nodig is komt de servicebus naar de klant toe. Kees: “We zorgen sowieso voor een passende oplossing voor onze klanten.”

Familiebedrijf blijft complete service bieden
Dekker Tweewielers, een familiebedrijf dat inmiddels zo’n 90 jaar bestaat, blijft garant staan voor de bekende complete service. Bij de vestigingen in Enkhuizen en Hoogkarspel kunnen mensen onder andere terecht voor het huren of aanschaffen van een fiets en service en onderhoud. Dekker Tweewielers voorziet in bijna alle bekende merken. Ook e-bikes en speciale uitvoeringen zoals een bakfiets of een duo-fiets zijn volop te krijgen. Kees: “We blijven de service bieden die mensen van ons gewend zijn.”

Voor meer informatie: Dekker Tweewielers,
Torenstraat 10, Enkhuizen. Telefoon: 0228- 31 29 62.
Website: www.dekker-tweewielers.nl.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen