donderdag 13 juni 2024
spot_img

Dekker wint in Heemskerk

Enkele weken na de winst van Nibbixwouder Robbert-Jan Mol in de Ronde van Heerhugowaard was het zondag opnieuw raak voor West-Frisia. Met een millimeterspurt trok Sjors Dekker de Ronde van Heemskerk naar zich toe. De sterke Andijker klopte op de streep de jonge Zwanenburger Yentl Ruijmgaard. Oudgediende Jelmer Asjes snelde naar de derde stek.

Het elitecriterium van Heems-kerk werd al in een zeer vroeg stadium beslist. Dekker trok ten aanval en kreeg gezelschap van een drietal. Hoewel een vijftal met daarbij Enkhuizer Tino Haakman lang in de achtervolging reed, bleven drie van de vier vluchters buiten schot. Dekker zijn twee vluchtgenoten trachtten beurtelings Dekker te verschalken. De West-Frisiaan gaf echter geen krimp om in de slotmeters nipt Ruijmgaard van de winst te houden. Voor Dekker betekende Heemskerk alweer zijn derde zege van het seizoen.

Zowel Mol als Dekker maken deel uit van de West-Frisia equipe die komend weekend de club zal vertegenwoordigen bij de landelijke Clubcompetitie finale. Ook Bovenkarspelder Tim Groot is door de ploegleiding geselecteerd voor de belangrijke tweedaagse in het Friese Ureterp.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen