dinsdag 16 april 2024
spot_img

Délinda blijft bij Sorghvliet

Als 17 jarige trok Délinda de ‘stoute schoenen’ aan en stapte af op haar buurvrouw ‘Zuster Vlaming’. De buurvrouw was ‘de hoofdzuster’ van het toenmalige Sorghvliet en Délinda vroeg haar om een stageplek. “Dat ze nog nooit stagiaires hadden gehad bij Sorghvliet was geen enkel probleem, de hoofdzuster regelde alles en ik kon meteen aan de slag,” vertelt Délinda nu- 36 jaar later- op de laatste dag in het ‘tweede’
Sorghvliet.

De nieuwbouw van Sorghvliet is deze week in gebruik genomen. Délinda is samen met de rest van het keukenteam bezig met de laatste schoonmaak van de oude keuken. “De laatste loodjes aan deze kant voordat het nieuwe avontuur van start kan. Voor mij en mijn collega’s best een emotionele dag.”

Derde Sorghvliet
Délinda begon in het eerste Sorghvliet in 1984 en verhuisde mee naar wat wij nu als het ‘oude’ Sorghvliet bestempelen. Ze verhuist ook weer mee naar het nieuwe – voor haar dus derde (!) Sorghvliet. “De zorg is in al die jaren flink verandert en ik verander gewoon mee. Toen ik begon had je voor werken in de zorg nog geen diploma’s nodig, dus draaide ik mee in de dagdiensten,” vertelt Délinda. “ Later kwam de vraag of ik als assistent-kok een plekje in de keuken wilde vervullen en daar ben ik toen als vanzelf ingerold. Inmiddels werk ik als restaurantmedewerker en in de nieuwbouw zal mijn rol weer anders worden. Ik laat het op me af komen en samen vinden we weer een prima invulling, daar ben ik van overtuigd.”

Sterk team
Délinda werkt inmiddels al 36 jaar bij Sorghvliet en vindt het maar niks dat haar collega’s haar met een artikel in de krant in het zonnetje wilden zetten. “Dit werk doe ik niet alleen, we doen het juist met elkaar. Ons team is zo sterk, we hebben lief en leed met elkaar gedeeld. We zijn voor elkaar ingevallen bij ziek en zeer, hebben samen gehuild en vooral zoveel gelachen. Dat groepsgevoel heeft niet alleen mij zoveel jaren plezier gebracht, daar hebben de bewoners van Sorghvliet van meegenoten. Mijn keukenmaatjes verdienen het ‘zonnetje’ net zo goed als ik,” verzucht ze onder het horen van alle lieve complimenten.

Nieuwe kansen
Jenny Zeinstra die inmiddels al 6 jaar als kok werkzaam is hier, gaat in Rigtershof (Stedebroec) aan de slag. Kok Theo Kors (alweer 3 jaar hier) gaat in elk geval naar Overvest en de overige uren worden later nog ingevuld. Annemiek Schilperoort is -af en aan- al vanaf haar 17de verbonden aan Omring –o.a. in het Sint Jozef en de laatste jaren bij Sorghvliet- en gaat vanaf heden aan de slag bij Nicolaas in Lutjebroek. Annet Kok startte ooit als afwashulp -vele jaren terug- en gaat in het nieuwe Sorghvliet de rol van woonassistente vervullen. Birgit Sneek gaat na haar tijd bij Sorghvliet nu aan de slag bij Sweelinckhof. “Voor iedereen is het nieuw en spannend, je weet wat je had en dát was geweldig. Wat er nieuw komt is vast ook prima, maar wél anders.”

Koks op expeditie
Omring heeft er voor gekozen om de komende jaren verder te gaan met het ontwikkelen van haar personeel. De huidige personeelsleden worden in diverse keukens van andere locaties van Omring ingezet. Bij overtallige uren wordt er geïnvesteerd middels de koks-peditie: waarbij koks de mogelijkheid krijgen een kijkje in de keuken te nemen op andere werkplekken.

Délinda trekt de deur dicht

Deur dicht
Délinda heeft met haar jarenlange ervaring de eer gekregen de deur ‘symbolisch’ voor de laatste keer dicht te trekken. “Weer een tijdperk afgesloten. Maar waar deuren sluiten, openen anderen zich.”

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen