maandag 15 juli 2024
spot_img

Dertig jaar Therapie Praktijk Andijk

Dertig jaar geleden opende Therapie Praktijk Andijk voor het eerst haar deuren. Bij rugklachten, een slechte houding, psychische klachten, relatieproblemen of slaapproblemen: therapeuten Thea Kruijer, Sandra Reijn, Kirsten Schouten en Wilfried Sluys gaan samen met de cliënt op zoek naar een oplossing. De praktijk biedt Oefentherapie, Gestalttherapie, Relatietherapie en Slaaptherapie.

Het begon allemaal in Enkhuizen. “In januari 1986 kwam daar de eerste praktijk”, vertelt Thea Kruijer, die er al vanaf het begin bij is. “Eind 1986 vroeg huisarts Jan Huls of we ook in zijn praktijk aan de Kleingouw wilden komen.” Sandra Reijn, die zich in 1988 aansloot bij de praktijk, kan zich die tijd nog goed herinneren. “We hadden daar een ruimte op de vide, waar we pas na half twee gebruik van konden maken.”

Oefentherapie in de Blokkendoos
Met de overname van dokter Huls’ praktijk belandde Therapiepraktijk Andijk in 1990 in gezondheidscentrum de Blokkendoos. Aanvankelijk richtten de therapeuten zich uitsluitend op Oefentherapie Cesar en Mensendieck. Hierbij ligt de uitdaging om lichamelijke klachten m.b.v. oefeningen te verminderen.

“We behandelen uiteenlopende klachten, zoals rug-, nek-schouder- en heupklachten, bekkenklachten, hoofdpijn, slapeloosheid, en hyperventilatie, begint Thea. Bij aanvang kijken we naar de totale lichaamshouding en manier van bewegen vult Sandra aan, op die manier proberen we de klachten te verklaren. Vervolgens stellen we een individueel behandelplan op en werken d.m.v. oefeningen aan bewustwording, verbetering van de houding en het bewegingspatroon waardoor de klachten verminderen of verdwijnen.

Gestalttherapie
Klachten kunnen hun oorsprong ook ergens anders vinden. Door bepaalde gebeurtenissen in je leven kan je vastlopen met jezelf of met je omgeving. Thea realiseerde zich dit steeds vaker tijdens behandelingen met Oefentherapie. Ze is Gestalttherapeut geworden om de gesprekken die ze steeds vaker had tijdens de oefentherapie, professioneel te kunnen begeleiden. Gestalttherapie is een vorm van psychotherapie. Door middel van gesprekken krijgen cliënten inzicht in hun functioneren, waardoor er weer balans ontstaat in energie en gevoel en iemand weer ontspanning en plezier kan ervaren. De Gestalttherapie wordt ook ingezet tijdens de Relatietherapie vertelt Thea, die is bedoeld om weer op een positieve manier met elkaar in gesprek te komen.

Zelfredzaamheid
Middels de oefeningen ontwikkelen cliënten bewustzijn en zelfredzaamheid. “Als dat belletje gaat rinkelen, kan de behandeling ineens flink versnellen”, zegt Sandra enthousiast. Cliënten voelen zelf aan welke oefeningen ze op bepaalde momenten moeten doen, waardoor hun klachten beheersbaar worden of weer verdwijnen.

Gratis screening
Therapie Praktijk Andijk trakteert het 30jarig bestaan met een gratis screening . Heeft u klachten en wilt u weten of de oefentherapie iets voor u kan betekenen, dan kunt u een afspraak maken voor een screening met advies. “Door Oefentherapie kun je écht iets doen aan je klachten. Dat geeft een goed gevoel.” De gratis screening vindt plaats op 26 en 27 januari. Hiervoor dient u vooraf een afspraak te maken via tel. 0228-597035 of info@therapiepraktijkandijk.nl.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen