vrijdag 24 mei 2024
spot_img

Diamanten huwelijk voor bruidspaar Weverink-Bloemendaal

Allebei geboren en getogen op Andijk, leerden zij elkaar als jonge tieners kennen. “We waren allebei 16 jaar toen we verkering kregen. Hartstikke jong natuurlijk, maar we hebben het met elkaar getroffen,” klinkt te samen.

Na de verkering werd enkele jaren later een verloving aangekondigd. Dat was in september 1956. Kort daarop werd er getrouwd -13 mei 1959- inmiddels 60 jaar geleden. Vrijdag 17 mei staat er een gezellig verrassingsfeest gepland waar het bruidspaar met de kinderen, klein- en familie zal genieten van een hapje en een drankje. “De rest houden de kinderen ook voor ons even als verrassing,” vertellen zij. “We gaan er gewoon maar van genieten. Dat we dit met elkaar en de fijne groep van familie en vrienden mogen meemaken is al geweldig.”

Fijne jeugd
Gerard is er één van een gezin met 7 jongens en één meisje. “Mijn jeugd heb ik mooie herinneringen aan. Van het rondfietsen en lopen met een groepje jongens van het dorp, elkaar opzoeken en wat rondkijken. Ook naar de meisjes natuurlijk! Er was genoeg te bekijken voor ‘ons jonge jongens’. Toen zag ik Eelkje en werd ik verliefd en zie ons nu eens!” Ook Eelkje heeft mooie herinneringen aan haar jeugd op Andijk.

Samen fietsen
“Achter de geraniums zitten, daar word je oud van,” zegt Eelkje stellig. “Wij trekken er graag op uit. Vanaf ons huis hier op Andijk, of vanaf de camping waar we graag verblijven. We fietsen graag en bezoeken dan vaak braderieën of evenementen.” Op de elektrische fiets komen ze overal waar ze heen willen. “We hebben wel eens 70 kilometer afgelegd,” zegt Gerard. “Maar dat doen we de laatst tijd niet meer. We worden ouder en doen het allemaal een beetje rustiger aan.”

Blij met weinig
Er is maar weinig nodig om het goed te hebben. Ze hebben elkaar, een fijne band met familie en een prettige groep vrienden. Regelmatig is er áanloop’ en ze genieten elke dag van de dingen die ze mogen beleven. “We willen er nog wel tien jaar bij,” klinkt enthousiast.

Het team van de Andijker wenst het echtpaar een mooi feest toe.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen