maandag 20 mei 2024
spot_img

Diana kiest voor pastelkrijt

Creatief zijn is een eigenschap die nu eenmaal in je genen zit. Maar of én wat je er mee doet? Diana Verver-Hilverda heeft allerlei technieken geprobeerd. “Eigenlijk is ook alles mooi en leuk,” vertelt zij. “Maar sinds ik pastelkrijt heb ontdekt, weet ik dat dit echt bij mij past!”

Alles uitproberen
Stil zitten is niet echt haar ding. Zo nam zij al plaats in diverse besturen en heeft daarnaast ook haar werk bij het uitvaart centrum. Ook is zij graag bezig in de tuin. Jarenlang heeft zij niets gedaan met haar creatieve inslag, maar in 2015 heeft Diana de draad weer opgepakt. ”Dat creatieve, dat doe ik echt voor mijzelf. Het is mijn hobby. Daar kan ik zo ontzettend van genieten,” begint Diana te vertellen.

Tekenles bij Ankie van Lier
Diverse technieken werden in de afgelopen jaren uitgeprobeerd, maar nog steeds was Diana niet tevreden. Het werd allemaal niet zoals zij wilde. “Toen vroeg een vriendin mij mee naar de tekenlessen in Wervershoof, gewoon om eens te proberen. Daar voelde ik me eigenlijk meteen op mijn plek. De sfeer was goed, er was een klik. Ook met het materiaal dat mij daar werd aangereikt: pastelkrijt. Sinds april 2015 ben ik pas met deze techniek bezig. Elke keer leer ik weer wat bij. Eigenlijk ben ik dus pas een beginner!” aldus Diana.

(Klein)kinderen op papier
Het begon met een musje en een zwaan. Daarna werden de kinderen en ook kleinkinderen vastgelegd op papier. “Pastelkrijt geeft me de mogelijkheid kleuren uit te vegen door de zachtere krijtjes te gebruiken, maar ook losse haren en veren te accentueren met de hardere krijtjes. Ik heb wel 200 kleurtjes, maar moet regelmatig toch op zoek naar een ander krijtje, een nieuwe kleur.”

Exposeren tijdens Kunst en Tuinroute Andijk
“In 2015 heb ik een paar van mijn tekeningen laten zien in de tuin van een vriendin. Dat was tijdens de kunstroute. De reacties waren heel leuk. Daarop heb ik in 2016 in onze eigen tuin wat werk laten zien. Dit jaar heb ik mijn tekeningen laten zien op mijn werkplek, de aula van het uitvaartcentrum. Met het exposeren wil ik vooral laten zien hoe leuk het is een passie te hebben. Mijn doel is niet om te verkopen. Aan de meeste tekeningen ben ik zo gehecht, dat ik niet eens weet of ik ze wel zou kunnen verkopen.”

Kunst cadeau geven
Inmiddels is Diana een vijftigtal tekeningen verder. Allemaal ophangen in huis begint zij niet aan. “Soms geef ik wel iets weg, want alles bewaren kan ook niet. Als ik iets weggeef, is dat omdat ik weet dat diegene het gebaar waardeert en mijn kunstwerkje een mooie plekje krijgt.”

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen