vrijdag 24 mei 2024
spot_img

Die naam-Harryvan- die ken ik ergens van!

Henk van Zeggeren is opgegroeid in Amsterdam en woont sinds 1997 in het mooie Andijk. Natuurlijk leest hij de Andijker. “Gisteren bij het lezen van de Andijker trok meteen de naam meester Harryvan mijn aandacht. Die naam ken ik ergens van!” zo begint Henk zijn bericht aan de redactie.

“Na het berichtje over meester Harryvan te hebben gelezen, begint er een lichtje te branden. Deze man heeft mij en mijn klasgenootjes begeleidt tijdens de eindmusical op de basisschool. Het kan haast niet anders, dan dat we het over dezelfde Harryvan hebben.”

In het land van de Zingende mensen
Henk vertelt: “Ik zat in de 6e klas van de Hudson school te Amsterdam. Het was het laatste jaar, we gingen een musical opvoeren. Ik weet nog hoe die heette: “In het land van de Zingende mensen”. De eerste opvoering was voor onze ouders en nog een tweede keer voor andere geïnteresseerden. Meneer Harryvan -uitgenodigd door de schoolleiding- begeleidde het zingen op de piano.

Het bewuste krantenknipsel

Op zoek
“Die musical in 1968 in de zesde klas van de lagere school in Amsterdam daar had ik toch nog krantenknipsel van? Na een halfuurtje zoeken in oude foto boeken en mapjes met foto’s vond ik inderdaad het krantenknipsel terug.” Henk leest het artikel uit Het Parool (31-10-1968) nog eens na en daar staat geschreven dat H.J Harryvan, hoofd der school uit Andijk, de pianist was.” Dus het moet bijna wel over dezelfde persoon gaan.”

Zie mij staan
“Meester Harryvan was dus niet mijn leerkracht, hij zal mij vast niet (meer) kennen. Door de hoek van waaruit de foto genomen is, ontbreekt meneer Harryvan helaas op de foto. Mijn gehele schoolklas staat er wel op, ikzelf sta 4e van links naast de twee jongens met de witte pakken.

Herinneringen blijven
“Van mijn lagere schooltijd weet ik mij niet veel meer te herinneren,” vertelt Henk. “Het zijn flarden en kleine íncidenten’. Laten we het maar zo zeggen, ik was best een boefje en vooral de keren dat ik op mijn donder kreeg kan ik nog terug halen uit die tijd.” Henk vertelt een anekdote die ook indruk maakte, hij was namelijk met zijn jeugd voetbalteam van Ajax op de bruiloft van voetballegende Johan Cruijff aanwezig. “Dat ging nog bijna mis, want ook die dag had ik kennelijk iets gedaan waardoor de meester mij wilde laten nablijven. Geen idee meer wat ik had ‘uitgevroten’ maar kennelijk was het niet heel erg, want toen ik voorzichtig mijn vinger opstak en meester aangaf dat ik toch echt op tijd weg wilde om op tijd bij Johan Cruijff te zijn, bulderde hij iets van “Wat doe je hier dan nog!” Ook die foto’s zijn bewaard gebleven, de kleine Henk als trots voetballertje in de erehaag bij zijn grote voetbalheld. “Mooie herinneringen!”

Harryvan
Dat de naam van meester Harryvan dan ook hoort bij de dingen die kennelijk indruk hebben gemaakt in het jonge leven van Henk én het feit dat beide heren nu inwoners zijn van hetzelfde dorp, was voor hem toch reden zich met dit verhaal even bij de Andijker te melden.

Wij zijn benieuwd bij wie dit verhaal dan weer dingen oproept! Meld u zich vooral!!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen