donderdag 13 juni 2024
spot_img

Die stem (her)ken ik!

“Regelmatig staat de radio bij ons aan op de regionale zender WEEFF. Er klinkt veel muziek van een genre dat lekker in het gehoor ligt. De korte intermezzo’s klinkt een prettige stem, met een vertrouwd geluid. Steeds vaker denk ik, die stem ken ik.”

Met een klein beetje speurwerk bleek het herkennen van de stem te kloppen, daar het hier om de stem van de Andijkers Kees van de G(ruiter) en die van Engelbert Papá (leg de klemtoon wel goed!) ging.

WEEFF
De radiozender WEEFF lijkt een opsomming van losse letters die ergens een afkorting van zouden kunnen zijn. “Volgens mij is het geen afkorting,” zegt Kees. “Het is een Pilot van de Streekomroepen, o.a. Radio Enkhuizen, Hoorn en de Streek. Het doel was om één overkoepelende organisatie te krijgen en van de versnippering af te komen. Nu zijn we gehuisvest in Enkhuizen, maar op termijn is verhuizen naar een centralere plek een optie.” Engelbert vult aan: “Gelukkig maakt de huidige techniek het mogelijk om vooral veel vanuit huis te werken, of vanaf je vakantieadres in Spanje!”

Vrijwilligerswerk
Engelbert en Kees hebben beiden een lange geschiedenis in de muziekwereld. Van werken bij de oude radiopiraten in de jaren ’60 en ’70, bij Ideaal en Horizon en zelfs bij radio Dynamite. En natuurlijk werken als D.J. “Wij doen dit al sinds de tijd dat discotheken nog druk bezocht werden en café ’t Fortuin in Wervershoof elke zondag 500 man op de dansvloer had staan! Drive-in shows en schoolfeesten, pop-quizen en eigen programma’s maken. Dit werk past bij ons!”

Koffie met Kees
Elke werkdag, van 10-12 uur draait Kees een soort van ‘arbeidsvitamine’ tijdens zijn programma ‘Koffie met Kees’. “Ik geef het programma ‘kleur’ met unieke dingen zoals ‘de koffie met Kees hits’; dit zijn nummers die iets te maken hebben met de datum van uitzending. Dat kan heel divers zijn, omdat de hit precies 10 jaar geleden in de top 10 stond, of omdat de zanger die dag verjaart, ik vind altijd wel iets bijzonders. Natuurlijk ontbreken regionale headlines uit het nieuws niet. Maar ik draai vooral muziek!”

Samen de avond in
Engelbert draait van maandag tot en met vrijdag tussen 18-19 uur. ‘Samen de avond in’, heet zijn programma. “Veel muziek en weinig praten,” legt hij uit wat u dat uur mag verwachten. “Maar natuurlijk heb ik altijd leuke en vast items, zoals de verjaardagskalender. Want wie is er gelijk met jou jarig? Draai ik achter elkaar meerdere platen van één en dezelfde artiest? Dan hoort daar een stukje achtergrond informatie bij.”

Niet te tellen
Heel vaak krijgen de heren de vraag hoeveel luisteraars ze hebben. “Ten eerste heeft dat onze interesse helemaal niet, dus daar houden we ons niet mee bezig. Daarbij is dat ontelbaar. Wat is dan luisteren? Dat de radio aan staat? Hoe weet je of er één iemand stilletjes zit te genieten van jouw muziekkeus of dat er een hele kamer vol luisteraars zit? “Wij hebben dus letterlijk ‘ontelbaar veel’ luisteraars!

Luister mee
Luisteren naar Kees of Engelbert kan via WEEFF radio op 103.9 FM in de ether. Met een beetje speurwerk op het internet is daar van alles te vinden over de programmering, de collega’s en voor u het weet staat de radio bij u thuis ook steeds op deze prettige sound van de regionale radio!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen