dinsdag 21 mei 2024
spot_img

DijkCore Chapter One in Cultura Andijk

Op 8 februari wordt er in Andijk een feest gegeven dat het eerste Early Hardcore feest sinds tijden zal zijn. Er wordt dan ook door vele liefhebbers van deze stevige muziekstijl naar uitgekeken. In de jaren ’90 was Cultura in Andijk al eerder de bakermat voor Hardcore evenementen en Peter Venema is erg verheugd dat in zijn locatie de start plaatsvindt van de feesten van weleer, in de nieuwe stijl van tegenwoordig.

“Als horecaondernemer van Cultura werd mij gevraagd door de organisatie of het evenement in Cultura plaats kon vinden,” vertelt Peter. “Na een gesprek met de jongens van de organisatie was ik meteen overtuigd, dit gaan we doen! Ze hadden heel duidelijk voor ogen hoe ze het wilden aanpakken om er een feest van te maken voor iedereen. Het enthousiasme werkte aanstekelijk.”

Organisatie DijkCore
Dennis Harlaar was altijd liefhebber en bezocht feesten zoals o.a. Obsession. Het idee om zelf ooit zo’n evenement neer te zetten speelde al geruime tijd. Toen hij William Raven er eens over sprak, stelde die hem voor aan Thiemo Smit. “Eerst met het idee dat die twee- Dennis en Thiemo- wel eens een hele goede klik met elkaar zouden kunnen hebben en gezamenlijk tot fantastische resultaten zouden kunnen komen. Later ben ik zelf ook de organisatie in gerold. Ik doorzag hoeveel werk het vergt en wilde ze ondersteunen. Met zijn drieën zijn we een goed team gebleken. Ieder heeft zijn netwerk, zijn kwaliteiten en de samenwerking verloopt uitstekend.”

Regels en afspraken
Het was meteen duidelijk wat voor een evenement het moest worden. Prioriteit dat het een feest moest worden voor iedereen. Voor de feestgangers, de buurtbewoners, de locatie en voor de organisatie zelf. Dat betekent dat er naast een helder plan, voor heel veel dingen gezorgd moeten worden. “Om maar te beginnen met een prachtige locatie en een daverende lijst van DJ’s,” lacht Dennis. “Veel praktische zaken moeten ook geregeld worden. Denk aan vergunningen, hulpverlening en beveiliging. Het moet een groots feest worden dat ordelijk verloopt, voldoet aan de regels en na afloop reden is om meteen na te kunnen denken over een vervolg. Chapter One, daaruit spreekt ons voornemen dat er een Chapter Two zal worden georganiseerd!”

Chapter One
Dennis: “Het is hard werken, maar het is een droom die uitkomt. We hebben al heel veel fantastische reacties gekregen en merken dat het echt door heel veel liefhebbers gewaardeerd wordt dat we zo’n evenement neerzetten. Early Hardcore, muziek van toen in een modern jasje… nou ja, of in je Australian natuurlijk!”

Info en tickets
Op de gevel van Cultura valt te lezen welke DJ’s er komen draaien op Dijkcore. Deze lijst is indrukwekkend te noemen, met namen als the Unknown, Alex B, Faniac, Peckerhead, Resonant Squad, Terminal & Vavaculo en Kaycie. De entree is 18+ en legitimatie aan de deur is verplicht. Entreekosten zijn €16,50 p.p. en ook aan de deur is er nog kaartverkoop. Maar vol=vol.
Voorverkoop van tickets via www.ticketkantoor.nl/shop/dijkcoretickets. dijkcore@gmail.com.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen