zondag 23 juni 2024
spot_img

Dijklander Ziekenhuis beste leerbedrijf 2019 Noord-Holland in de zorg

Het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn, Purmerend, Enkhuizen en Volendam is het beste leerbedrijf voor mbo-studenten van de provincie Noord-Holland in de sector zorg. Op 23 juli kreeg het ziekenhuis de titel in handen, uitgereikt door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Het Dijklander Ziekenhuis leidt sinds jaar en dag mbo-studenten op. Op de werkvloer van het ziekenhuis leren ze praktische en sociale vaardigheden. Het Dijklander Ziekenhuis is blij verrast met de prijs: “Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons leren in de praktijk omdat we hiermee investeren in onze toekomstige medewerkers en daarnaast blijf je zelf als professional ook bekwaam. Het opleiden zit inmiddels in ons DNA en daar zijn we trots op”, aldus Paulien Oranje, adviseur vakopleidingen.

Landelijke winnaars
Uit ruim 1.600 voordrachten zijn per provincie voor elke sector een winnend leerbedrijf en een winnende praktijkopleider uitgeroepen. De landelijke winnaars worden op 18 november bekend gemaakt en mogen zich een jaar lang het beste leerbedrijf en beste praktijkopleider van Nederland noemen.

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van Onderwijs en de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen