vrijdag 24 mei 2024
spot_img

Dijkprint op eigen benen

Al vele jaren zijn Peter en Tina Ligthart met hun bedrijf ‘De Nederlandse’ uitgever van kranten als De Andijker en De Streker (editie Stede Broec en editie Drechterland). Maar regelmatig kwam de vraag: “Maken jullie ook folders … briefpapier … visitekaartjes …?” Door de contacten met Jakob en Anne-Marie den Hond was de kennis voor dit deel van het grafisch vak binnen bereik gekomen en is Dijkprint 10 jaar geleden toegevoegd aan de onderneming. Per 1 januari van dit jaar is Dijkprint zelfstandig geworden met Jakob en Anne-Marie als nieuwe eigenaren.

Het pand aan de Industrieweg 1 is sinds 2012 de thuisbasis van zowel de uitgeverij, redacties alsook van Dijkprint. Allemaal in handen van Peter Ligthart. Deze bedrijven worden nu van elkaar gesplitst, maar zullen voorlopig in hetzelfde pand gehuisvest blijven.

Vertrouwde kwaliteit
Wat dat betreft verandert er voor u als klant niet heel veel. Vertrouwde gezichten, dezelfde kwaliteit, dezelfde adressen en telefoonnummers. Daar waar het in het oude jaar ook allemaal één bedrijf was, zijn het nu echt twee apart functionerende partijen. “Die heel goed met elkaar samenwerken, want daarin behouden we het goede!”

Te druk
Peter Ligthart heeft zijn handen vol aan de kranten en heeft daarom besloten het deel Dijkprint af te splitsen. Jakob den Hond werkte al tijden voor Dijkprint en zet de zaak voort. “Eigenlijk doe ik hetzelfde als ik al deed, alleen heb ik nu de directiefunctie erbij gekregen,” aldus Jakob.

Andijker blijft
Wat betreft de Andijker, als ook de Streker edities verandert er niets. Deze blijven in handen van Peter Ligthart en worden door het vaste team wekelijks voorzien van fraaie artikelen. Ook voor het adverteren kunt u hier gewoon terecht. De vaste e-mailadressen info@andijker.nl en info@streker.nl zijn gewoon hetzelfde gebleven. Ook het telefoonnummer (0228) 59 36 05 blijft gelijk.

Dijkprint gaat door
Nu Dijkprint als apart bedrijf functioneert is het wel belangrijk dat u de juiste e-mailadressen gebruikt. Voor informatie, ontwerpen, print- en drukopdrachten belt u met (0228) 59 29 34 of mailt u naar info@dijkprint.nl Dan weet u zeker dat u bij de juiste persoon terecht komt. “In het begin zal dit nog wel eens mis gaan. Maar dat is een kwestie van gewenning.”

Verhuizing op stapel
Het pand aan de Industrieweg 1 staat te koop. Mocht dit verkocht worden zullen beide bedrijven, dus ook Dijkprint, verhuizen naar nieuwe locaties. Via berichten in deze krant informeren wij u daarover uiteraard bijtijds.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen