donderdag 13 juni 2024
spot_img

Dirk Spijker clubkampioen 2020

Kolfclub Onder Ons heeft afgelopen zaterdag 1 februari om het clubkampioen schap gespeeld. We beginnen dan ‘s middags met de voorronden. Hierin spelen alle deelnemers twee partijen. Uiteraard wordt ook in deze wedstrijd met voorgift gekolfd, zodat alle leden min of meer gelijke kansen hebben. Na deze twee partijen is duidelijk wie er naar de finale gaan. De negen beste kolvers van deze middag mogen uit gaan maken wie zich kampioen mag noemen.

Eerst houden we onze algemene ledenvergadering. Hierin stond deze keer o.a. het afscheid van onze secretaris op de agenda. Fred de Haas had aangegeven, dat hij er na 10 jaar mee wilde stoppen. Fred proberen te bewegen voor verlenging van zijn periode had geen zin en bovendien mag het ook een keer klaar zijn. Gelukkig zijn we erin geslaagd om een zeer deskundige opvolger binnen de club te vinden. Vanaf nu is Gerard Overmars secretaris van kolfclub Onder Ons. In de vergadering werden ook de competitie prijzen 2019 uitgereikt. Ook hierin was Dirk Spijker winnnaar met 404 punten. Tweede werd Jan Dop met 391 punten en derde ons gastlid Sico Swagerman met 286 punten.

Na deze vergadering schoven we aan voor een warm / koud buffet. Dit was weer uitstekend verzorgd door onze gastheer/-vrouw Peter en Mirjam en de medewerkers. Er is dan ook door alle aanwezigen genoten van deze voortreffelijke maaltijd. Na een gebruikelijk heerlijk ijsje toe was het tijd om de finale te spelen. Dit werd een uitermate spannend gebeuren, waarbij pas na de allerlaatste klap van dit kampioenschap duidelijk werd wie er als eerste eindigde.

Na drie partijen van de 9 finalisten ( 3 spelers per partij ) stond de einduitslag op het bord. Dit was echter nog niet het einde van dit kampioenschap. Het bleek namelijk, dat er twee keer twee spelers een gelijk resultaat hadden behaald.

Zowel voor de derde plaats als voor de eerste plaats moest er een barrage worden gespeeld. De derde plaats werd bemachtigd door Jan Dop, waarmee hij iets moest toegeven op z’n prestatie van vorig. Toen werd Jan n.l. tweede op 1 punt achter de winnaar. De barrage om het kampioenschap 2020 werd gespeeld door John Hoogland en Dirk Spijker. Hierin bleek de routine van Dirk t.o.v. de nog jonge carriére van John de doorslag te geven. John speelt pas vanaf 2018 bij onze club. Hij heeft een uitstekend tournooi gespeeld en moest zich dus uiteindelijk in de allerlaatste fase van dit kampioenschap gewonnen geven.

John behaalde een mooie tweede plaats en Dirk werd de clubkampioen.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen