maandag 24 juni 2024
spot_img

Doe-avond VVNU Andijk Oost

Deze avond was een doe-avond ingepland; een creatieve workshop olv Bets Dekker, een keramiste/pottenbakster uit Wervershoof; Atelierbd.

Bets is zelf 30 jaar geleden, tijdens een vakantie in Frankrijk, (in het dorp La Borne, een keramiekdorp) in aanraking gekomen met het vak keramiek. Vanaf toen is ze zich meer gaan ontwikkelen hierin door het volgen van cursussen en workshops.

Deze avond waren er ongeveer 30 vrouwen die met z’n allen een leuk klein visje zouden gaan maken, dit met toelichting en begeleiding van Bets en met een voorbeeld op tafel. We kregen allemaal een stuk klei en moesten dit verdelen in 3 bollen/ballen, twee even grote en een kleinere. Van de twee grotere maakten we eerst gladde ballen en daarna moesten met onze vingers hier een kommetje van maken, en deze twee kommetjes weer aan elkaar boetseren, en daarna glad maken met een klein mesje. Van de kleinere bal konden we dan het staartje, het mondje de vinnen aan de zijkant en de vin bovenop zijn rug boetseren/modelleren.

Daarbij was het voorbeeld de leidende draad. Dus goed kijken en je eigen creativiteit zijn gang laten gaan. Een leuke bezigheid waarbij je terwijl je bezig was er toch meer handigheid en gevoel in kreeg om je eigen visje te creëren. Na afloop alle creaties bij elkaar op tafel en elkaars visje bewonderd en gepraat met elkaar over deze leuke creatieve ervaring en om ook te zien dat iedereen wel een visje als voorbeeld heeft kunnen maken en toch allemaal met een verschillend/verrassend resultaat. Na het bedanken van de cursusleidster, (die de creaties allemaal naar huis meeneemt om ze te bakken en te glazuren, voor een nog mooier resultaat) werd de avond afgesloten en hopen we elkaar weer snel te zien bij een andere activiteit van onze gezellige vereniging. Bijvoorbeeld bij een middag bij de theetuin de Libel, een rondvaart met een boot, van de zomer en anders in het najaar bij een volgende bijeenkomst of met het gezamenlijk reisje met afd. Andijk-West naar de Orchidee kwekerij in Luttelgeest. Wie weet, graag tot een volgende keer.
Namens vrouwen van nu, Afd. Andijk Oost, WN

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen