vrijdag 24 mei 2024
spot_img

Doe mee aan Actie Waterkracht: Drink water – Geef water!

Dorcas organiseert in de week van 18 tot en met 24 maart 2023 Actie Waterkracht.
Door een week lang water te drinken, geef je één persoon een leven lang toegang tot schoon drinkwater. Dat is de kern van Actie Waterkracht, een actie van Dorcas voor schoon drinkwater voor iedereen. Actie Waterkracht wordt gehouden van 18 tot en met 24 maart 2023.

Aanleggen watersystemen
Een kwart van de wereldbevolking, ongeveer 2 miljard mensen, heeft geen toegang tot schoon drinkwater. Jaarlijks sterven miljoenen mensen aan de gevolgen van vervuild drinkwater. Dorcas ziet in de landen waar zij werkt de gevolgen van vervuild water, bijvoorbeeld in Mozambique. Watersystemen Dorcas is in verschillende dorpen in Mozambique gestart met het aanleggen van watersystemen. Er worden putten geboord, pijpleidingen aangelegd en met behulp van zonne-energie wordt er continue schoon water opgepompt. Hierdoor verbetert het leven van de inwoners: mensen zijn gezonder en hoeven bovendien minder ver te lopen voor water. Drink water, geef water! Dorcas wil graag op veel meer plaatsen zorgen voor schoon drinkwater. Niet alleen in Mozambique, maar ook in landen als Kenia, Jemen, Ethiopië en Irak.

Doe mee! Drink water – geef water!
Aanmelden kan via www.dorcas.nl/waterkracht. Daar vind je ook verdere informatie en kun je het bedrag doneren. Heel veel dank!

Algemene informatie tref je aan op www.dorcas.nl. Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen via telefoon 088 – 050 2800 of via info@dorcas.nl. We helpen u graag.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen