dinsdag 16 april 2024
spot_img

Doen waar je goed in bent

Michel Haak en Max Kramer leerden elkaar kennen ‘uiteraard’ bij de voetbal. “Dat is een liefhebberij die we delen. Je raakt met elkaar aan de praat en ervaart een klik. Voor je het weet gaat het gesprek over veel meer dan alleen over voetbal en uiteindelijk heeft dat geresulteerd in deze samenwerking.”

Een ondernemer wil ondernemen. Een goed overzicht van de financiën is daarbij niet alleen een verplichting, maar ook noodzakelijk.” De administratie uit handen geven aan ‘In de Haak’ is een goede keus geweest!” aldus Max.

In de Haak
Michel heeft een administratiebedrijf. Hij doet voor vele ondernemers de bedrijfsadministratie. “Gewoon een beetje cijfertjes optellen,” grapt hij. Dan vervolgt hij serieus: “Het is een ingewikkelde materie en voor elke onderneming gelden weer andere regels en verplichtingen. Zeker als er buitenlandse verkoop bij komt kijken, komen er nog veel meer regels bij. Maar uiteindelijk gaat het erom dat de cijfers en getallen kloppen en dat die een duidelijk inzicht geven. Zodat een ondernemer rust ervaart en weet wat zijn volgende stap kan zijn, omdat hij weet hoe de onderneming er voor staat.”

Ingewikkeld
“Zoals dat voor zoveel zaken geldt: voor wie het snapt is het simpel. Toch kan er een hoop mis gaan met de ‘cijfers’. Dan wordt de administratie ‘een molensteen’ om de nek van de ondernemer. Die veel liever zijn tijd en energie wil steken in het product of de dienst die hij verkoopt en waar hij wél verstand van heeft! “ Dat is waar precies waar Michel het bedrijf Knap’man kon helpen en bijstaan.

Knap’man
Max runt het bedrijf samen met zijn vrouw Monique. Guido Vriend is zijn ‘rechterhand’. Vanaf 2010 werd gestart met compressiekleding en dan vooral de shirts. Vanuit voetbalclub NEC kwam al snel de vraag of de gebruikte techniek en materialen ook in een slidingbroekje toegepast konden worden. “Men zag daar kansen om lies- en hamstringblessures te voorkomen. Het bedrijf is daarna explosief gegroeid, eerst in Europa en nu over de gehele wereld. Hoe mooi is het, dat als je de Europa-League voetbal finale op TV zit te kijken, je spelers langs ziet komen die jouw compressiekleding gebruiken?” Max vertelt verder: “Daarmee werd de administratie opeens ook een stuk ingewikkelder. Het hoort erbij maar dat is niet waar onze kennis en kunde ligt. Dus werd de administratie uitbesteed.”

Vertrouwen en controle
Enkele minder goede ervaringen met grote en kleinere accountants-/administratiekantoren volgden. Max en Monique gingen enkele jaren geleden daarom op zoek naar een nieuwe deskundige op het gebied van administratieve zaken. “Daarbij lag de focus op iemand -die net als wij- met beide benen in de klei staat. Iemand die met nuchtere kijk, de ingewikkelde dingen kan aanpakken en oplossen.“ Michel gaf Max aan dat hij er best eens ‘in wilde duiken’. “Michel snapt dat ik er bovenop zit. Hij kent de verhalen van hoe het eerder is verlopen en hij neemt ons echt een zorg uit handen. Met deze samenwerking zit het goed, dat voel ik.”

Knap’man naar de Olympische Spelen
Nu de administratieve rompslomp weer naar de achtergrond kan verdwijnen, omdat ze weten dat het goed zit en kunnen zich weer volop richten op hun bedrijf Knap’man. Op de verkoop en ontwikkeling van compressiekleding en het nog steeds groeiende netwerk van sporters. “Het Nationale Dames Voetbalelftal heeft laatst nog lange broeken bij ons besteld, zodat ze tijdens de reis naar Tokyo de kans op trombose verminderen en zorgen dat ze met fittere benen de Olympische spelen kunnen beginnen. Zo is Knap’man ook deel van de Olympische Spelen. “

Bedrijfsgegevens
Administratie ‘In de Haak’ van Michel Haak vindt u aan de Sterappel 28, 1619 KA Andijk. Hij is bereikbaar op 06 – 53 92 18 85 of michel@indehaak.nl. Kijk voor meer info ook eens op www.indehaak.nl.

Meer weten over de compressiekleding van Knap’man? Adres: Handelsweg 18g. 1619 BJ Andijk. Bel met 0228-593359 of mail aan info@knapman.nl.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen