donderdag 13 juni 2024
spot_img

Donateursavond Stichting Oud Andijk

Het is Stichting Oud Andijk weer gelukt om de heer Piet Zwaan uit te nodigen om een presentatie te geven over de boeiende geschiedenis van de polder Het Grootslag en de unieke Overhaal Broekerhaven op dinsdag 21 maart om 20.00 uur in “Dorpshuis Centrum” aan de Sportlaan 1 in Andijk.

Saillant detail is dat de Overhaal in zijn huidige vorm op 21 februari precies een eeuw geleden in gebruik werd genomen en op 1 juli van dit jaar is het 600 jaar geleden dat de polder Het Grootslag is opgericht.
Mogelijk kan Piet ook nog iets vertellen over de “agenda IJsselmeergebied 2050”.

Stichting Oud Andijk presenteert ieder jaar een jaarboek, met inhoudelijk interessante publicatie, dat wordt aangeboden aan ruim 500 donateurs. Het jaarboek sluit goed aan bij de traditie van kennisoverdracht die niet saai is. Voor minimaal € 15,00 per jaar bent u donateur.

Opgave om donateur te worden kan met een mailtje naar:
donateurs@stichting-oudandijk.nl.
In 2005 is met zelfwerkzaamheid het Dijkmagazijn gebouwd met het doel om hierin de grote collectie tuinbouw gereedschappen te kunnen huisvesten.

Omdat de plannen voor het Centrum voor Water niet tot realisatie leidden, is medio 2019 het Dijkmagazijn, wederom door zelfwerkzaamheid, uitgebreid met een tentoonstellingsruimte, annex vergaderruimte en werd dit het nieuwe onderkomen van Stichting Oud Andijk.

Het Dijkmagazijn vertegenwoordigt het omvangrijke “polder het Grootslag erfgoed”. Dit erfgoed is de basis van de missie van de Stichting Oud Andijk:

In het Dijkmagazijn is het historisch erfgoed van de vroegere tuinbouwtechnieken in de karakteristieke vaarpolder Het Grootslag geborgd en zichtbaar voor iedereen van jong tot oud door middel van:

– Exposities het jaarrond in het Dijkmagazijn: Keramiek, Eco-prints, Oude fototoestellen, Modelbouw, Schilderclub, Lezingen, muziekvoorstelling in de tuin, enz.
– Deelname aan Monumentendag/ Kunst- en tuinroute;
– Bloemen siertuin en kweken eigen groente met oude gereedschappen;
– Uitgave jaarboek aan ruim 500 donateurs.

Graag ontmoeten wij jullie dinsdagavond op de Donateursavond.

 

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen