donderdag 18 april 2024
spot_img

Donderdag 18 maart: Presentatie Kernvisie Andijk 2020-2030

De presentatie van de Kernvisie Andijk 2020-2030 vindt donderdag 18 maart a.s. plaats. Om 12:00 uur verschijnt op de website van www.kernvisieandijk.nl de presentatie van het uiteindelijke document. Vanwege de coronamaatregelen wordt de kernvisie symbolisch overhandigd aan en in ontvangst genomen door de voorzitter van het college, burgemeester Frank Streng en door wethouder Joset Fit (GemeenteBelangen), die het kernenbeleid in haar portefeuille heeft.

Coronamaatregelen
“Aanvankelijk was het de bedoeling dat tijdens een bijeenkomst de kernvisie zou worden gepresenteerd, met alle betrokkenen erbij, inclusief de gemeenteraadsleden, maar de huidige maatregelen staan dit niet toe en om toch aan de slag te kunnen met de kernvisie hebben we in samenspraak met de gemeente besloten om op deze wijze de kernvisie te presenteren”, zegt Gerrit van Keulen, voorzitter van de Dorpsraad Andijk.

Onderwerpen
In de Kernvisie Andijk 2020-2030 zijn de onderzoeken uitgewerkt tot analyses, wat vinden de Andijkers over bepaalde onderwerpen en vooral, wat moet er gedaan worden in de komende jaren. “Het is uiteraard geen roman wat je te lezen krijgt maar informatie over hoe de gemiddelde inwoners van Andijk denkt over bijvoorbeeld wonen, maar ook over voorzieningen, recreatie, over verkeersveiligheid, en niet te vergeten energie en warmtetransitie en de kerken in de samenleving. Zo zijn er nog meer onderwerpen.”

Werkplan
“Vanuit deze analyses gaan we samen met de gemeente Medemblik werken aan een werkplan, daarin worden de dingen genoemd en verder uitgewerkt om gerealiseerd te worden. Wat dat aangaat zit het meeste werk van de kernvisie in de realisatie van een en ander.”

Je leest er donderdag meer over op de website van Kernvisie Andijk:
www.kernvisieandijk.nl

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen