Dat we dood gaan weten we maar al te goed. Het maken van een bucketlist is een populaire manier om de tijd die je leeft richting te geven. We horen om ons heen dat je verantwoordelijk bent voor je eigen geluk en het mislopen van geluk geeft je het gevoel een verliezer te zijn. Oud worden en dan komen te overlijden is het ideaal. Helaas is dit niet voor iedereen weg gelegd.
Hoe reageren we als een vriend, een jonge moeder, een broer of een pasgeboren kindje komt te overlijden? Wat doe je met je leven als je zelf ziek wordt? De dood bedreigt ons streven naar geluk, raakt ons gevoelsleven en zet ons leven stil.
Wat overkomt je eigenlijk als er iemand overlijdt? En waarom kan het zo ingewikkeld zijn om hier mee om te gaan? Chris Joolink geeft een overzicht van de psychologische aspecten van rouw en vult deze aan met zijn eigen ervaringen van het overlijden van zijn vader en zijn broer op zijn 9e en 32e jaar.
Chris Joolink (37 jaar) werkt 13 jaar in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Vanuit zijn eigen ervaring heeft hij zich verdiept in het thema ‘dood en rouwverwerking’ en laten inspireren door o.a. Riet Fiddelaers- Jaspers en Manu Keirse. De lezing ‘doodnormaal’ zal afgesloten worden met een creatieve bijdrage van tekentaaldeskundige Ineke Ruiter.
Maandagavond, 23 april wordt deze avond gehouden in het Dorpshuis, Sportlaan 1. Om 19.45 uur is de zaal open en wordt u verwelkomt met koffie/thee. Om 20.00 uur willen we de avond starten en rond 21:30 afsluiten.
Iedereen is van harte welkom.
Deze avond wordt u gratis aangeboden door Kerk naar Buiten. (gereformeerde kerk )
Voor inlichtingen: R. de Vries, tel. 0228 593531