Ook Margriet Koen, hier met de dames van Team Sportservice, heeft nu een spiegel op haar fiets. Tekst en foto: Jan Roelof Koen

Vrijdag 16 september waren senioren welkom bij de Doortrappen Beweegkaravaan in en bij het Dorpshuis. Het was om half tien al een gezellige boel met – jammer genoeg – meer medewerkers van Doortrappen dan senioren. Maar die senioren deden volop mee met de geboden activiteiten!

Een verslag
Na buiten een flinke warming-up met fietsfitoefeningen ging het binnen in de sportzaal verder met de Fit @ Vitaal-test. Met achtereenvolgens een test van het reactievermogen, de knijpkracht (met een knijpkrachtmeter), de balans, de beenkracht en een stevige steptest van 2 minuten. Best pittig, maar we gingen er allen met voldoende tot goed resultaat doorheen. Met iedere deelnemer werd het resultaat doorgesproken door de buurtsportcoach van de gemeente Medemblik, Nicolette Bijlsma.

Spiegel
Na even gezellig aanzitten met koffie en koek een korte fietstocht die langs een stop van Doortrappen voerde. Daar was gelegenheid om gratis een fietsspiegel op je fiets te laten monteren. Waar natuurlijk gretig gebruik van werd gemaakt. (Niet door ondergetekende, want die heeft er al één op z’n fiets.) Door daar aanwezige dames van Team Sportservice werden nog onze wensen en klachten betreffende fietsen in de gemeente Medemblik genoteerd.

Fitness in het Dorpshuis
De meeste deelnemers aan deze activiteit zijn ook enthousiaste deelnemers aan één van de groepen Fitness voor Senioren in het Dorpshuis. Daar is het in een gemoedelijk sfeer en onder professionele begeleiding een kleinuurtje goed fitnessen.
Aanbevolen!