Dorcas organiseert van 30 oktober tot en met 6 november weer de Dorcas Voedselactie. In
Andijk wordt er op meerdere locaties geld ingezameld voor voedsel voor mensen in Oost-
Europa. Hier zijn door de oorlog in Oekraïne veel zekerheden weg. Daarom komt Dorcas nu in actie. Een eerste stap is een voedselpakket. En daarna helpt de organisatie mensen bij het vinden van een gezonde toekomst. In Andijk dragen een aantal vrijwilligers hier aan bij.

Dorcas is te vinden in de Dekamarkt. Daar zamelt de organisatie geld in voor voedsel. Voor 15 euro kan Dorcas een voedzaam pakket samen te stellen. Dorcas ondersteunt met de voedselpakketten duizenden mensen in Oost-Europa. Veel van hen leven teruggetrokken en in armoede. Ze staan er vaak alleen voor en komen, vanwege gezondheidsproblemen of ouderdom de deur niet meer uit. De ontvangers van een pakket worden zorgvuldig door lokale partnerorganisaties geselecteerd. Onze partners weten waar hulp hard nodig is.
Met de Dorcas Voedselactie snijdt het mes aan twee kanten. Dorcas helpt mensen die een teruggetrokken bestaan leiden, weer mee te doen. En in Nederland kan iedereen meedoen door te geven voor voedsel, voor nu en straks. Dorcas helpt met het vinden van werk of het opstarten van een bedrijf. Zo biedt de organisatie bijvoorbeeld trainingen op het gebied van landbouw of stimuleert ze mensen om meer naar elkaar om te zien. Zo is de hulp van Dorcas straks niet meer nodig.

U kunt ook bijdragen aan de Voedselactie door te geven via www.dorcasvoedselactie.nl of via NL04 RABO 0106 2500 00, t.n.v. Dorcas in Almere o.v.v. Voedselactie.
Dorcas is een christelijke hulp- en ontwikkelingsorganisatie en werkt in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. De organisatie bestaat meer dan 40 jaar en richt zich op blijvende verandering in het leven van mensen in nood.