woensdag 17 juli 2024
spot_img

Dorcas Voedselactie: voedsel voor duizenden in Oost-Europa

Organisatie koopt vanaf nu lokaal in
Dorcas organiseert van 31 oktober tot en met 7 november de Dorcas Voedselactie. Ook in Andijk wordt er geld ingezameld voor voedsel voor mensen in Oost-Europa. Vooral ouderen leven hier in slechte omstandigheden met moeten soms rondkomen van een pensioen van zo’n 45 euro per maand. Naast de voedselpakketten gaat een groot deel van de opbrengst naar programma’s die gericht zijn op een gezonde toekomst. Zo ondersteunt de organisatie mensen Voor de tweede keer koopt de organisatie lokaal het voedsel in. In ons dorp dragen vrijwilligers hier aan bij.

Dorcas is te vinden in de Dekamarkt van donderdag 4 tot zaterdag 6 november. Dan zamelt de organisatie geld in voor voedsel. Voor 15 euro kan Dorcas een voedzaam pakket samen te stellen. Dorcas ondersteunt met de voedselpakketten duizenden mensen in Oost-Europa. Veel van hen leven teruggetrokken en in armoede. Ze staan er vaak alleen voor en komen, vanwege gezondheidsproblemen of ouderdom de deur niet meer uit. De ontvangers van een pakket worden zorgvuldig door lokale partnerorganisaties geselecteerd. Onze partners weten welke mensen hulp nodig hebben.

Met de Dorcas Voedselactie snijdt het mes aan twee kanten. ‘Iedereen kan meedoen’ is de boodschap van de actie dit jaar. Dorcas draagt mensen die een teruggetrokken bestaan leiden, weer mee kunnen doen. En, in Nederland kan iedereen meedoen door te geven voor voedsel, voor nu en straks. Dorcas helpt met het vinden van werk of het opstarten van een bedrijf. Zo biedt de organisatie bijvoorbeeld trainingen op het gebied van landbouw of stimuleert ze mensen om meer naar elkaar om te zien. Zo is de hulp van Dorcas straks niet meer nodig.
U kunt ook bijdragen aan de Dorcas Voedselactie door te geven via www.dorcasvoedselactie.nl of via NL04 RABO 0106 2500 00, t.n.v. Dorcas in Almere o.v.v. Voedselactie.

Dorcas is een christelijke hulp- en ontwikkelingsorganisatie en werkt in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. De organisatie bestaat meer dan 40 jaar en richt zich op blijvende verandering in het leven van mensen in nood.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen